NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Van simpele buis tot complex piping project

Van simpele buis tot complex piping project

Zupor bvba, uit het West-Vlaamse Vichte, werpt zich op als de specialist in steunen, pijpschoenen en beugels voor industrieel leidingwerk, en dit in de ruimste betekenis van het woord. Sinds 2016 gaat dit gepaard met een vernieuwd elan: de familie Vanneder en Luc Van Biesen besloten om de krachten te bundelen in het nieuwe ZUPOR BVBA. In het najaar van 2017 werd de familie Vanneder volledig eigenaar van ZUPOR. Zupor realiseerde vorig jaar een sterke omzetgroei die zich verder doorzet in 2019, dit in eigen land maar ook elders in Europa, in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Het aanbod van Zupor valt onder te brengen in 3 grote productgroepen. Vooreerst zijn er de steunen, die dienst doen als basis waarop, naast de piping, ook kabelgoten en diverse andere leidingen kunnen rusten. Het samenvoegen van leidingen op eenzelfde draagstructuur vormt ontegensprekelijk een prijsgunstige, efficiënte en plaatsbesparende oplossing. Deze extreem stevige steunen zijn beschikbaar voor zowel horizontale als verticale toepassingen.    

Een tweede categorie producten omvat vaste, glijdende en verstelbare pijpschoenen. De derde klasse omhelst allerhande beugels, van kapbeugels tot ophangbeugels. Voor alle producten is er een ruim aanbod aan toebehoren en bevestigingsmaterialen, zodat de klant steeds over een totaaloplossing kan beschikken.

Nadruk op maatwerk

Sam Vanneder, Sales Manager bij Zupor: “Maatwerk is een van onze sterke troeven. De producten die we klantgericht produceren, zijn gecertificeerd voor dragende constructies en verkregen de EN-1090 classificatie. Eigenlijk zijn onze ondersteunings- en bevestigingsoplossingen een mix van maatwerk elementen en standaard onderdelen in voorraad. Omdat alle stukken op elkaar afgestemd zijn, is een snelle en eenvoudige montage door de klant mogelijk.”

‘Dankzij de grote voorraad kunnen we snel leveren en verliezen onze klanten-installateurs geen tijd op de werf.’

 

Bevestigingen met moeren en bouten vermijden tijdrovend laswerk op de werf. Ook schilderen hoeft niet meer, omdat veel onderdelen gegalvaniseerd zijn. “Bovendien kunnen we bepaalde onderdelen bij ons vooraf monteren. Dankzij de grote voorraad kunnen we snel leveren en verliezen onze klanten-installateurs geen tijd op de werf. Lokale transportbedrijven kunnen zelfs binnen het uur een bestelling komen oppikken en er meteen mee doorrijden naar de klant”, zegt Vanneder.

Webshop in volle ontwikkeling

Standaard bevestigingsonderdelen en toebehoren, maar ook klein divers materiaal voor andere technische installaties zullen in de toekomst nog sneller besteld en geleverd kunnen worden via de nieuwe Zupor webshop. Deze is nog volop in ontwikkeling en zou in september operationeel moeten zijn. De webshop helpt alvast om de positionering van Zupor als one-stop-shop extra te onderlijnen.

Extra dienstverlening

Zupor heeft voor zijn klanten een aantal data-bestanden ontwikkeld die de tekeningen van alle ZUPOR producten en onderdelen bevatten. Deze bestanden kunnen probleemloos ingelezen worden in AutoCad en andere tekenprogramma’s. Zo kunnen architecten en studiebureaus makkelijk complete en complexe piping-installaties uittekenen en automatisch materiaallijsten en bestelbons genereren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details