NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Van versleten autoband tot duurzame sokkel voor airco- en warmtepompinstallaties
De rubberen sokkels zorgen ervoor dat de installatie die erop rust minder tot helemaal niet onderhevig is aan trillingen.

Van versleten autoband tot duurzame sokkel voor airco- en warmtepompinstallaties

Binnen zijn huismerk Alixo heeft Linum Europe, gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van toebehoren voor onder andere koeltechniek en HVAC, met Alixo Foot een gamma antitrillingssokkels waarvan het rubber gemaakt is van gebruikte auto-, vrachtwagen- en vliegtuigbanden. Met de vloersokkels, specifiek ontwikkeld voor airconditioning- en warmtepompinstallaties, wil de bekende groothandel zijn steentje bijdragen aan het verduurzamen van de HVAC-sector.

We trappen een open deur in wanneer we stellen dat ook in de HVAC-sector duurzaamheid hoog op de agenda staat. Opmerkelijk op dat gebied is het gebruik van oude auto-, vrachtwagen- en vliegtuigbanden bij de productie van trillingabsorberende sokkels voor airconditioning- en warmtepompsystemen, iets waar Linum Europe met zijn gamma Alixo Foot al enkele jaren een voortrekkersrol in heeft. Door voor gerecycleerd rubber te kiezen, helpt de bekende groothandel de afvalberg te verkleinen en de behoefte aan nieuwe grondstoffen te verminderen.

De Alixo-vloersokkels zijn beschikbaar in drie types.

Meer dan één troef

“Traditioneel werden sokkels voor HVAC-systemen gemaakt van beton of kunststof”, begint Robbie Naessens, marketing manager bij Linum Europe, te vertellen. “Die materialen zijn echter niet geschikt om trillingen en schokken op te vangen, iets wat de levens­duur van de installaties vanzelf­sprekend verlengt. Rubber is dat van nature wel. Daarnaast is rubber ook bestand tegen zowat alle weersomstandigheden; de sokkels zijn uv-bestendig, waterafstotend en geschikt voor binnen- en buiten­gebruik in temperaturen tussen -40°C en +80 °C. Door de specifieke keuze voor rubber gemaakt van oude banden, verkleinen we boven­dien de impact van HVAC-systemen op het milieu.”

De Alixo-vloersokkels, geschikt voor toepassing op platte daken of andere vlakke ondergronden, zijn beschikbaar in drie types: een lage variant van 100 mm hoog, een hoge variant van 150 mm hoog en de zogenaamde MAMUT-variant, die 230 mm hoog is. De lage variant is beschikbaar in lengtes van 400, 600 en 1.000 mm, de hoge in lengtes van 600 en 1.200 mm en de MAMUT-variant in de lengte 600 mm. De draagkracht varieert naargelang de specifieke uitvoering.  

Robbie Naessens: “Het aluminium profiel is ingewerkt in het rubberrecyclaat en passend voor alle universele bevestigings­toebehoren. De vloer­sokkels zijn individueel beschikbaar maar ook als complete kit met inlegmoeren. Uiteraard voldoen de sokkels aan de technische installatie­vereisten voor moderne HVAC-systemen.”

Innovatie gekoppeld aan milieubewustzijn

Met Alixo Foot is Linum Europe er dus in geslaagd innovatie te koppelen aan milieubewustzijn. “We laten met het gamma voetsokkels zien dat ook in de HVAC-wereld technische en praktische voordelen hand in hand kunnen gaan met een verantwoord gebruik van grondstoffen”, besluit de marketing manager. “Naast de sokkels van gerecycleerd rubber biedt het Alixo-gamma de installateur overigens nog tal van andere accessoires voor HVAC-installaties, zoals step-overs, dak­doorvoeren, frames, muurbeugels, beschermkooien en bio­logisch afbreekbare reinigers.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details