NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vasco innoveert voor een gezond binnenklimaat

Vasco innoveert voor een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is meer dan ooit aan de orde. Vasco draagt graag zijn steentje bij en introduceert twee duurzame installaties: een om veilig en energiezuinig te ventileren, een tweede om de omgevingslucht te filteren. De units Energy Plus maken het mogelijk om grote ruimtes energiezuinig te ventileren, met recuperatie van de warmte. De luchtreiniger Skysafe filtert op zijn beurt onzuiverheden en schadelijke stoffen uit de lucht voor een gezonde omgeving.

Energy Plus, ventilatie-units met warmteterugwinning

De nieuwe Vasco-reeks Energy Plus staat voor slim en duurzaam ventileren. Met de hoogrenderende warmteterugwinningsunits maak je ventilatiesystemen met een groter debiet energiebesparend. Een warmtewisselaar onttrekt de warmte aan de gebruikte binnenlucht en geeft deze af aan de buitenlucht, met een rendement tot meer dan 90%. Ideaal om grotere particuliere ruimtes en openbare of commerciële gebouwen energiezuinig te ventileren.

Energy Plus

Ventilatie in scholen

Zo zijn de Energy Plus-units ideaal om toe te passen in scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem. Door het toestel in te werken in een verlaagd plafond in de gang kunnen drie tot vier klassen verlucht worden zonder aanpassingen in de klassen zelf. Een beperkt leidingsysteem en enkele wandroosters volstaan om de klassen te voorzien van verse lucht en het CO2-niveau op peil te houden.

Warmtewisselaar

De Energy Plus-units hebben een warmtewisselaar met een hoog rendement, bestaand uit aluminium platen met tegenstroomuitwisseling. Het thermisch rendement kan meer dan 90% bedragen door de overdracht van tegenstroomwarmte tussen twee luchtstromen met verschillende inlaattemperaturen. De warmtewisselaar heeft geen bewegende delen en garandeert daardoor een hoge betrouwbaarheid en veilige werking. Om de efficiëntie van de wisselaar te verhogen, zijn de plaatoppervlakken voorzien van speciale profielen.

Zomernachtventilatie

Verder zijn de Energy Plus-units uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Als de binnentemperatuur hoger ligt dan de buitentemperatuur, kan je verse lucht van buiten gebruiken om vrij te koelen, zonder gebruik te maken van de warmteterugwinning. Of je gaat voor vrije verwarming en gebruikt verse lucht om te verwarmen tijdens bijvoorbeeld een seizoenswissel.

Bediening & accessoires

De wandbediening kan ingeschakeld worden in 4 snelheden. Ook kan je meerdere specifieke tijdschema’s instellen voor een automatische werking. Verder kan het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen worden en zijn koppelingen met Modbus- of KNX-toestellen mogelijk. Eveneens mogelijk: elektrische of hydraulische voor- of naverwarming, en koppeling met een koelbatterij.

Plafond- of vloerinstallatie

De Energy Plus-units van Vasco zijn beschikbaar in twee versies, vloer- of plafondmontage, met telkens vier debietvarianten: 720 m3/u, 1.150 m3/u, 1.700 m3/u en 2.600 m3/u. De units zijn uitgerust met vier bevestigingsbeugels aan de basis. Met verticale draadstangen of ophangkettingen kunnen de units aan het plafond bevestigd worden. Ook installatie in een verlaagd plafond of een ruimte met een beperkte hoogte is mogelijk. Anderzijds kan je de units, dankzij voeten aan de beugels, ook op de vloer plaatsen. Door aan de bout in de voeten te draaien, beweegt de hoek van de unit omhoog of omlaag en kan je horizontaal afstellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details