Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Vecolux automatiseert je woning en optimaliseert je energiestromen

Z35_A_2000x2000-Thermostat
Vecolux zorgt met KNX home control voor een stevige optimalisatie van het energieverbruik.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Vecolux

10 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De wereld automatiseert aan een razendsnel tempo. Ook woningen en gebouwen ont­snappen niet aan deze evolutie. Elk gebouw heeft namelijk routineprocessen waarbij repetitieve gewoontes of vergelijkbare situaties gemakkelijk kunnen worden geautomatiseerd. Enkele dagelijkse toepassingen zijn: de verlichting automatisch inschakelen als een persoon een ruimte betreedt; in functie van beweging, daglicht en aanwezigheid. Ook het automatisch regelen van koelen en verwarmen op basis van buitentemperatuur en aanwezigheid zijn makkelijk te integreren functies.

Vecolux biedt door middel van KNX – de wereld­­wijde standaard voor auto­matisatie in woningen en gebouwen – een zeer ruim assorti­ment aan vooruit­strevende, innovatieve en kwaliteitsvolle producten aan. Met KNX home control biedt Vecolux een oplossing voor woning-automatisatie waarbij alle technieken maximaal geïntegreerd worden. Een handig hulpmiddel voor de installateur om snel en efficiënt een KNX-installatie te ontwerpen.

Woning-automatisatie waarbij alle technieken maximaal geïntegreerd worden.

Energiestromen slim aansturen

Met KNX home control kan je net iets meer dan ‘gewoon’ lichten dimmen of de televisie aanzetten. Ook op vlak van optimalisatie van de energie­stromen in je woning biedt KNX vandaag heel wat mogelijkheden. Dankzij interfaces met de slimme meter en de laadpaalinfrastructuur kunnen – door gebruik te maken van de nodige logische functies – verbruikers optimaal aangestuurd worden. Met een stevige optimalisatie van het energieverbruik als gevolg. Zo wordt ook de opbrengst van zonnepanelen maximaal benut. Met de komst van de digitale meter is dit een belangrijk voordeel.

Dynamic Load Management

Met Dynamic Load Management, kortweg DLM, is de auto elektrisch laden met een huis­houde­lijke netaansluiting perfect mogelijk. In combinatie met een slimme meter meet de KNX-laadpaalinterface de totale elektrische belasting in huis in realtime en delegeert alle momenteel ongebruikte capaciteit voor het opladen van je wagen. Dat betekent dat je op volle capaciteit kunt laden als je verbruik laag is, bijvoorbeeld ‘s avonds, ’s nachts en ’s morgens vroeg.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details