NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Veelzijdige all-roundplaat garandeert brandveilige compartimentering
Promat voorziet uitvoerige ondersteuning om in elk project de beste oplossing uit te werken.

Veelzijdige all-roundplaat garandeert brandveilige compartimentering

Een breed gamma aan oplossingen en een deskundige ondersteuning door het Promat-team vergemakkelijken het werk van de vakman net dat tikkeltje meer. 

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Promat

PROMATECT®-100 is speciaal ontwikkeld voor plafond-,schacht- en wandconstructies. Het is een onbrandbare vezelversterkte calciumsilicaatplaat, gebaseerd op de PROMAXON®-technologie. De plaat heeft een glad opper­vlak en is zeer mooi afwerkbaar. 

Verschil met gipskarton

“De look and feel van de plaat benadert die van een klassieke gips­kartonplaat, zeker op vlak van verwerking en afwerking”, zegt Kurt De Proft, ­Technical Manager BeNeLux bij Promat. “Het verschil met gipskarton, is dat er een ontwikkelde technologie achter het materiaal zit waardoor de plaat in geval van brand langer stabiel blijft dan een klassieke gipskartonplaat.” Dat bewijzen ook de testen. PROMATECT®-100 is getest tot 120 minuten volgens de Europese normen in diverse brandwerende constructies. Het materiaal geniet bovendien op vlak van brandreactie van de Euroklasse A1 volgens EN 13501-1. “De CE-markering volgens ETA 06/0219 toont aan dat wat we declareren ook is geverifieerd en gevalideerd door externe partijen”, voegt De Proft toe.

De stevige en duurzame plaat is snel en eenvoudig te plaatsen.

Dankzij PROMATECT®-100 kan brandbescherming op een slanke, elegante manier verzekerd worden. “Oplossingen met één laag plaatmaterialen zijn mogelijk, daar waar er bij andere materialen vaak twee lagen moeten worden aangeboden”, stelt De Proft. “Ook op vlak van montagetijd en -complexiteit heeft PROMATECT®-100 dus zeker enkele belangrijke troeven in huis.” De stevige en duurzame plaat is bovendien snel en eenvoudig te plaatsen. 

Het uitgebreide gamma – PROMATECT®-100 is beschikbaar in een hele reeks diktes van 8 mm tot 25 mm – versterkt de flexibiliteit van het product. ­PROMATECT®-100 platen kunnen op maat worden gesneden met een breekmes, worden verzaagd met gereedschap met hardstalen zaagtanden en worden bijgeschaafd met een gewone kantschaaf voor gipsplaten. “Boven­dien is de plaat beschikbaar met rechte kanten of met afgeschuinde kanten, afhankelijk van wat de klant in zijn project nodig heeft”, zegt De Proft. 

‘Wie kiest voor PROMATECT®-100, hoeft niet meer te kiezen tussen brandveiligheid, esthetiek en afwerkingsmogelijkheden.

Theorie versus praktijk

Bovendien staat de klant er niet alleen voor. Promat voorziet uitvoerige ondersteuning om in elk project de beste oplossing uit te werken. “We hebben een uitgebreid technisch team dat hiervoor paraat staat”, aldus De Proft. “Dat is ook nodig. De theorie en praktijk sluiten niet altijd naadloos op elkaar aan. Een oplossing kan perfect alle prestaties garanderen in een laboratorium, maar op een werfsituatie zijn er allerlei randvoorwaarden waar aan voldaan moet worden. Daarom helpen wij onze klant met de interpretatie van de werfsituatie. Wij proberen waar mogelijk steeds een gepaste oplossing voor te stellen, steeds gebaseerd op geteste systemen.“

“De uitzonderlijk hoge brandstabiliteit en het gemak en de flexibiliteit op vlak van verwerking maakt van PROMATECT®-100 een uniek product”, besluit De Proft. “Het is een veelzijdige all-roundplaat die voor heel wat problemen een optimale oplossing biedt. Wie kiest voor ­PROMATECT®-100, hoeft niet meer te kiezen tussen brandveiligheid, esthetiek en afwerkingsmogelijkheden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details