NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Veelzijdige fabrikant lanceert nieuwe ventilatieproducten
De opstelling in predallen.

Veelzijdige fabrikant lanceert nieuwe ventilatieproducten

Begetube lanceert dit najaar verschillende nieuwe producten op vlak van ventilatie, die de installateur meer mogelijkheden, flexibiliteit en werkingsgemak bieden. Hét paradepaardje is de nieuwe ventilatie-unit 4.8 S², met een maximumdebiet van 500 m³/h.

Ventilatie heeft de jongste jaren aan belang gewonnen, en daar heeft de wereldwijde pandemie natuurlijk ook wat mee te maken. In horeca en scholen tiert het debat over verplichte ventilatie welig, maar ook particulieren zijn zich meer en meer bewust van het belang van ventilatie. Begetube speelt daarop in met een gloednieuwe ventilatie-unit.

BEGEbox en BEGEconnect.

Met de nieuwe BT 4.8 S² kan Begetube nu ook voldoen aan de eisen voor ventilatie in grotere woningen, zoals villa’s. Een uitstekende aanvulling op het reeds zeer uitgebreide BT-gamma, zegt Youri Van Giel van Begetube. “Eerder hadden we al de BT 2.5, bedoeld voor kleinere appartementen, en de BT 3.5F en BT 3.5 S² ultimate, voor grote appartementen en kleinere woningen. De BT 4.8 S² kan een veel hoger debiet aan, maar ligt voor de rest volledig in de lijn van de andere toestellen. De akoestische eigenschappen of bediening zijn nagenoeg identiek. Als je één toestel kan inregelen, kan je ze allemaal inregelen.”  

Strenge keuring

Begetube maakt er een erezaak van om te doen wat het belooft. Daarom onderwerpt de firma zijn innovaties aan strenge, doorgedreven testprocedures. Dat was bij de BT 4.8 S² niet anders. “Het speciale hieraan is dat deze getest wordt bij een hoge tegendruk, met name 220 Pascal (Pa)”, vervolgt Van Giel. “Vroeger zag je heel vaak dat de toestellen bij een lagere tegendruk getest werden, maar dan bleek uit nametingen dat ze hun gevraagde debiet eigenlijk niet haalden. Daarom laten we onze units liever iets strenger keuren dan wettelijk voorgeschreven. Zo kan de installateur zich ervan gewissen dat hij achteraf niet in de problemen komt met het gevraagde debiet.”  

Ook aan verbeterde ventilatieaccessoires heeft Begetube gedacht. Zo introduceert de fabrikant nieuwe ventielaansluitstukken. Van Giel licht toe: “We hebben zowel een lang model, voor in de traditionele bouw, als een kort model, uitstekend geschikt voor toepassing in predallen. Deze heeft een doorgang van zes centimeter, wat meestal overeenkomt met de dikte van de predal. Het heeft als voordeel dat de installateur het aansluitstuk achteraf niet meer op lengte hoeft te snijden. Bovendien is er een dichting voorzien op de doorgang die het stuk fixeert in de boorgaten, waardoor het voldoende klemt en er dus geen montageband moet worden gebruikt om het vast te zetten. Op die manier bespaart de installateur twee keer tijd .” Met deze innovatie komt Begetube tegemoet aan een concrete vraag vanuit de sector, zegt Van Giel. “Zeker op grote werven is er vaak heel weinig tijd om ventilatie te plaatsen. Alles moet snel en efficiënt verlopen. Verschillende installatiefirma’s vroegen ons om daar een oplossing voor te vinden.”

Begetube introduceert ook de modulaire lucht­verdeelkast BEGEbox en de adapter BEGEconnect. “BEGEconnect bestaat in drie diameters: 63, 75 en 90. Het grote voordeel van dit systeem is de flexibiliteit”, aldus Van Giel. “Bevindt er zich een ventiel op een te grote afstand van de lucht­verdeelkast, bijvoorbeeld in de keuken of in een afgelegen slaapkamer? Dan kan je voor één ventiel overschakelen op een grotere diameter en zo probleemloos een grotere afstand overbruggen.”

Begetube gaf eerder al blijk van innovatie en creativiteit met de ontwikkeling van een haaks aansluitstuk voor de verdeelkast – zo is deze makkelijker aan te sluiten en heeft de installateur meer ruimte om flexibels te koppelen. Van Giel: “Het is ook mogelijk om dat haaks aansluitstuk te ver­binden met twee BEGEconnecten. Zo kunnen deze ingezet worden ter vervanging van een traditionele luchtverdeelkast. Dat drukt de kosten en is vooral een oplossing voor een nijpend probleem in kleine woningen: de beperkte ruimte voor luchtverdeelkasten.”

Klimaatplafonds

Het aanbod van de firma blijft stelselmatig groeien, gaat Van Giel verder. “Zo bieden we sinds een jaar ook klimaatplafonds aan. Zo breiden we onze actieradius alweer een stukje uit. Begetube is van verschillende markten thuis. Op de ketel, de radiator en de pomp na kunnen we nagenoeg alle onderdelen van een HVAC-installatie voorzien. Handig voor de installateur en de eindklant, die slechts één aanspreekpunt nodig heeft.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details