NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ventilair Group maakt luchtkwaliteit in Vlaamse scholen inzichtelijk

Ventilair Group maakt luchtkwaliteit in Vlaamse scholen inzichtelijk

Ventilair Group lanceert in samenwerking met Airteq Smart Monitoring een gratis ondersteuning van schoolbesturen. Met deze actie maken ze scholen bewust van de luchtkwaliteit in het onderwijs. 

Aan de hand van een gratis CO2-meting en monitoring brengen ze gedurende een week de luchtkwaliteit in de school inzichtelijk, met als doel bewuster te ventileren. 

Gratis CO2-monitoring voor scholen 

Een CO2-waarde is de beste indicator van slechte of goede luchtkwaliteit en voor een potentieel hoge concentratie aan virusdeeltjes. Door CO2 te meten en onder een drempel van 900ppm (deeltjes per miljoen) te houden krijgt de school inzicht en wordt gerichtere verluchting gestimuleerd, met een betere leeromgeving tot gevolg. 

Met deze gratis service brengt Ventilair Group de gezondheid van klaslokalen in kaart op een eenvoudige en veilige manier. Zij installeren kosteloos een aantal van de gebruiksvriendelijke Smart Sensoren in de klassen naar keuze, en monitoren via het Aircheq-platform gedurende een week. 

Na een week meten ontvangt de directie een uitgebreide rapportage van deze metingen en kan men zien welke klassen het goed doen en in welke klassen extra verluchting nodig is. 

Wat meten de sensoren? 

De Smart Sensoren meten, naast CO2, ook temperatuur, luchtvochtigheid en geluid. De factoren die naast verlichting het comfort in een ruimte bepalen en dus de leerprestaties beïnvloeden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details