NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ventilatie op maat met een minimum aan stukken
‘De flexibiliteit van BEGE-Connect verhogen we bovendien door deze in drie verschillende diameters aan te bieden: 3 x ø63, 2 x ø75 en 2 x ø9.’

Ventilatie op maat met een minimum aan stukken

Met zo weinig mogelijk onderdelen zoveel mogelijk oplossing bieden: dat is de filosofie van Begetube. Met een modulair en flexibel lucht­verdeelsysteem voor ventilatie beantwoordt de ventilatiespecialist aan de noden van de markt. 

Begetube wil voor alle mogelijke situaties op de werf een oplossing voorzien, en gebruikt daarbij liefst zo weinig mogelijk onderdelen. Vandaar de sterke focus van het bedrijf op modulair en flexibel werken. Youri Van Giel van Begetube licht toe: “Wij geloven in een eenvoudige aanpak, waarbij we een maximum aan oplossingen bieden met een minimum aan stukken. Al onze materialen kunnen daarom met elkaar gecombineerd worden. De rode draad doorheen dit verhaal is onze oval duct-aansluiting. Het is de ovale aansluiting die ervoor zorgt dat alle stukken moeiteloos met elkaar verbonden kunnen worden”, zegt Van Giel. 

‘Ons systeem laat toe om echt oplossingen op maat te ontwerpen, zonder dat je er veel verschillende stukken voor nodig hebt.’

Drie diameters

‘Ovaal staat centraal’ is daarom niet voor niets het motto van Begetube. Begetube gebruikt de ovale vorm als een universele verbinding. Door gebruik te maken van de BEGE-Connect adapter is het mogelijk om een rond kanaal te verbinden met de ovale aansluiting. “De flexibiliteit van BEGE-Connect verhogen we bovendien door deze in drie verschillende diameters aan te bieden: 3 x ø63, 2 x ø75 en 2 x ø9. Zo kan de installateur beslissen naargelang de specifieke omstandig­heden van de werf in kwestie. Hij kan zelfs binnen het­zelfde project gaan voor een combinatie van twee ver­schillende diameters, bijvoorbeeld om in slaap­kamers een lagere luchtsnelheid mogelijk te maken”, zegt Van Giel. 

De spil van het Begetube-systeem is de BEGE-Box, een extreem compacte lucht­verdeel­kast. De BEGE-Box zelf bevat vier ovale aan­sluitingen. Met de BEGE-Connect adapter is het moge­lijk om een rond kanaal te ver­binden met de ovale aan­sluiting. Zo krijg je de keuze om te ver­binden met ronde kanalen of met een ovale of stijf kanaal, in de chape, het vals plafond of de muur. “Een belang­rijke troef is dat het systeem zo goed als 100 procent luchtdicht is. Zo vermijd je debietverliezen en garandeert een zo efficiënt mogelijk energieverbruik van het ventilatie­systeem”, aldus nog Van Giel. 

Zo biedt Begetube een uitstekend recept voor een doeltreffend ventilatiesysteem: ‘Stevige materialen, een modulair systeem en een gegarandeerde lucht- en waterdichtheid.’

Het haakse aansluitstuk voor de verdeel­kast, nog een unieke ontwikkeling van Begetube, ver­gemakkelijkt de aan­sluiting. Het is immers moge­lijk om twee BEGE-Connecten te ver­binden met het aansluit­stuk. Op die manier creëert de installateur een kleine lucht­verdeelkast, moet er geen extra verdeel­kast geplaatst worden en wordt er bespaard op zowel plaats als budget. 

Oplossing op maat

Zo biedt Begetube een uitstekend recept voor een doel­treffend ventilatiesysteem: “Stevige mate­rialen, een modulair systeem en een gegaran­deerde lucht- en water­dichtheid”, zo vat Van Giel samen. “Het is in deze branche zinloos om te zoeken naar één passende oplossing voor elke situatie. Ons systeem laat toe om echt oplossingen op maat te ontwerpen, zonder dat je er veel verschillende stukken voor nodig hebt. Met hooguit acht onderdelen kan je aansluitingen realiseren in alle projecten, van een kleine woning tot een groot appartementsgebouw, en dat met drie verschillende diameters.”

Begetube gebruikt de ovale vorm als een universele verbinding.

Een andere pijler van de aanpak van Begetube, is de sterke mate van dienstverlening en studiewerk waar installatiebedrijven op kunnen rekenen. “Zeker kleinere bedrijven, die niet dagdagelijks met ventilatie bezig zijn, zijn vragende partij voor deskundige onder­steuning”, weet Van Giel. En daar kan Begetube, met een uit­gebreide studie­dienst, bij helpen. “We voor­zien hen niet enkel van tekeningen, maar ook en vooral van alle nood­zakelijke bereke­ningen. Voor elke getekende leiding en elk bochtje berekenen we het druk­verlies. Zo kunnen we met zeker­heid zeggen welk debiet er uit een wel­bepaald ventiel zal komen. Theoretische berekeningen op voor­hand ver­gemakkelijken het werk van de installateur, die op de werf zelf minder aanpassingen zal moeten doorvoeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details