Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Ventilatie op maat van elk gebouw voor een gezonde leefomgeving

Nieuwbouw
Thermelec investeert regelmatig in het verdere onderzoek naar nóg energiezuinigere en meer gebruiksvriendelijke apparatuur.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Thermelec

6 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe toestellen zijn zuiniger, stiller en hebben een hoog thermisch rendement

Thermelec is al 45 jaar gespecialiseerd en gepassioneerd in elektrische verwarming en ventilatie. Om hun klanten zo goed mogelijk te helpen gaan ze altijd op zoek naar de beste oplossing in elke specifieke situatie. Daarnaast proberen ze het gamma zo uitgebreid mogelijk te maken en investeert het bedrijf uit Destelbergen regelmatig in het verdere onderzoek naar nóg energiezuinigere en meer gebruiksvriendelijke apparatuur. 

Ing. Jelly De Rivière (CEO Thermelec nv): “We pakken dit jaar uit met enkele nieuwe ventilatie­toestellen: zuiniger, stiller en voorzien van een “constant flow”-werking. Door de steeds strengere normen voor het behalen van een zo laag mogelijk E-peil vonden we het belangrijk ons gamma van ventilatie uit te breiden met toestellen die voor de eind­gebruiker een zo laag mogelijke score opleveren.” 

Met de TUOXair-reeks voldoet Thermelec aan de vraag naar ventilatie op maat van elke woning.

TUOXair EC

Met de TUOXair-reeks voldoet Thermelec aan de vraag naar ventilatie op maat van elke woning. Het kleinste model uit deze reeks is geschikt voor het inwerken in een keukenkast, het grootste model is dan weer geschikt voor villabouw. De nieuwe toestellen zijn uitgerust met zuinige motoren, hebben een stille werking en hoog thermisch rendement. De geïntegreerde bediening zorgt voor een eenvoudige en snelle in dienststelling en kan gecombineerd worden met de nodige sensoren en accessoires. 

Ventilatietoestellen voor scholen en de tertiaire sector

Naast ventilatiesystemen voor woningbouw, brengt Thermelec nu ook een toestel op de markt voor scholen, kantoren, restaurants, polyvalente ruimtes, … Hierbij wordt een onder­scheid gemaakt tussen centraal en decentraal ventileren. “Elk gebouw is uniek, waardoor elk gebouw een unieke oplossing vraagt. Zo is het bijvoorbeeld in bestaande gebouwen niet altijd mogelijk nog bijkomend ventilatie­kanalen te plaatsen, waardoor een decentraal systeem een oplossing kan bieden om ruimtes te ventileren”, besluit De Rivière.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details