NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ventiline bracht als eerste het ­gepatenteerd metalen ­luchtleiding­systeem voor ventilatie op de markt
Gepatenteerd luchtleidingsysteem.

Ventiline bracht als eerste het ­gepatenteerd metalen ­luchtleiding­systeem voor ventilatie op de markt

Ventiline uit Oudsbergen (Limburg) is fabrikant van ‘Ventichape-Ventiflex’, metalen luchtleidingsystemen voor ventilatie. Het bedrijf ontwierp het luchtleidingsysteem om ventilatiekanalen esthetisch weg te werken in chape/beton of in een vals plafond.

Er wordt bij ‘Ventichape-Ventiflex’ gewerkt met flexibele leidingen in combinatie met metalen kanalen, hulpstukken en collectoren omdat deze de ‘brute kracht’ van een werf probleemloos doorstaan en ze ook diverse voordelen opleveren naar stabiliteit. Zo kan het systeem gemakkelijk de hoge belasting aan van gegoten of gestort ­beton/­chape. Verder zijn de collectoren en metalen kanalen behandeld waardoor het systeem niet aan­getast kan worden door de zuren van beton/chape en boven­dien slag­vast en corrosie­bestendig is. Doordat de diverse collectoren voorzien zijn van lucht­geleiders worden druk­verliezen en turbulenties tot een minimum herleid. Dat komt dan weer ten goede van het geluid en het energie­verbruik van het toestel. De flexibele leidingen zijn antistatisch en antibacterieel en vervaardigd uit zuiver PE.

Betere EPB score met ‘Ventichape-Ventiflex’

Het luchtleidingsysteem ‘Ventichape-Ventiflex’ is zo ontworpen dat de drukverliezen beperkt blijven (luchtgeleiders) en de luchtdrukken geleidelijk aan worden opgebouwd. Dit heeft diverse voordelen:

  • Minder turbulenties waardoor er minder geluids­­hinder is;
  • De debieten worden correcter behaald hetgeen een positief effect heeft op het E-peil;
  • Doordat de drukverliezen miniem zijn, verbruikt het toestel ook minder. Perfect voor de EPB-aangifte dus.
Units van 225 m³/h tot 8.500 m³/h.

Innovatieve ventilatiesystemen

Ventiline is, naast fabrikant van lucht­leiding­systemen, ook exclusief importeur van Orcon-ventilatie­toestellen. Zowel voor residen­tieel gebruik als utiliteit (C- en D-systemen). 

De innovatieve ventilatiesystemen hebben:

  • Een laag opgenomen vermogen;
  • Een hoog thermisch rendement of warmte­terug­winning waardoor men minder verwarmings­kosten heeft;
  • Een bypass die ervoor zorgt dat tijdens warme zomer­nachten koelere lucht van buiten aan­gezogen wordt, hetgeen opwarming van de woning vertraagt.

Bovendien wordt, door de vocht- en CO2-sensoren, enkel op basis van de behoefte geventileerd. Met een betere E-peilscore als logisch gevolg.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details