Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Ventiline: compleet aanbod voor residentiële installaties

Ventichape_roof_B&W
Ventichape/Ventiflex-instortsysteem, dat met weinig onderdelen een zeer goed resultaat geeft wat betreft de drukval.

Tekst | Kris Vandekerckhove / Ventiline

Beeld | Ventiline

31 januari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

VENTILATIE ONTZORGT – STUDIE, PLANNEN EN MEETSTAAT

Het Limburgse Ventiline werd eind 2021 overgenomen door het Franse Groupe Atlantic, waarvan het al de ventilatie-toestellen van Orcon importeerde. Het grote voordeel van Ventiline voor planners en installateurs is dat het complete systemen kan aanbieden voor de residentiële sector en middelgrote commerciële gebouwen, met name dankzij het unieke metalen Ventichape/Ventiflex-luchtgeleidingssysteem.

Ventiline wil installateurs helpen door complete oplossingen te bieden voor hun projecten. Bovendien berekent en voert het bedrijf volledige legplannen uit om een meetstaat te kunnen leveren die de installateur kan gebruiken in zijn offerte aan de eindklant. Steven Poncelet, Sales Director bij Ventiline: “Wij zijn momenteel de enigen op de Belgische residentiële markt die een dergelijk compleet gamma aanbieden, met naast de ventilatie-units zowel de inbouwkanalen als de starre kanalen die nodig zijn voor een volledige en professionele afwerking.”

Ventichape-Ventiflex

Steven Poncelet: “Ons Ventichape/Ventiflex-instort­systeem is een zeer doordachte oplossing, met weinig onderdelen, die een zeer goed resul­taat geeft wat betreft de drukval. De combinatie van flexibele kanalen met metalen verbindings- en luchtverdelingsdelen is bijzonder goed bestand tegen de omstandigheden op de werf. De flexibele buizen zijn gemaakt van PE (polyethyleen). Deze flexibele kanalen zijn antistatisch en antibacterieel en hebben dus geen nadelig effect op de lucht­kwaliteit. Hun dubbelwandige constructie zorgt ervoor dat ze sterk maar tegelijkertijd flexibel zijn. Boven­dien dempen ze het geluid van de lucht- en ventilatorcirculatie.”

Bij een D-systeem gebeurt de toevoer van verse lucht en afvoer van de vervuilde lucht mechanisch.

WTU-ventilatie-eenheden

“WTU-units zijn ideaal voor het installeren van ventilatie met warmteterugwinning in kantoren, scholen, restaurants, vrije beroepen, … Zowel aan het plafond, de vloer als, in sommige gevallen, aan de muur. Dankzij de optionele CO2-regeling verbruikt het ventilatiesysteem alleen energie wanneer dat nodig is. Bovendien voorkomt de unit met warmteterugwinning energieverlies door de verse, schone binnenkomende lucht optimaal te verwarmen. De WTU is ook uitgerust met een automatische bypass voor optimaal comfort.”

“Met zijn eigen ervaring en het imago van het Franse Groupe Atlantic, is Ventiline helemaal klaar om zich te profileren bij ontwerpbureaus in het Franstalige deel van het land”, besluit Steven Poncelet.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details