NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Extreem robuust materiaal en uitgekiende systeemtechniek
Rittal combineert de systeemtechniek van haar plaatstalen en roestvaststalen kasten met een extreem robuust materiaal als polyester in de nieuwe wandkasten AX.

Extreem robuust materiaal en uitgekiende systeemtechniek

Fabrikanten kunnen specifieke kenmerken van een bestaand product gebruiken voor de ontwikkeling van een nieuwe oplossing. Zo ­combineert Rittal de systeemtechniek van haar plaatstalen en roestvaststalen kasten met een extreem robuust materiaal als polyester in de nieuwe ­wandkasten AX. Dit resulteert in een vereenvoudigd en versneld productieproces, zonder in te boeten op veiligheid en robuustheid. Deze kasten beschermen elektrische apparatuur, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Nieuwe montagefuncties zorgen bovendien voor een snelle opbouw. Rittal levert de kasten in 14 varianten, waarvan 6 met zichtvenster.

Het is mogelijk om overal in de kast DIN-rails op de bevestigingspunten vast te schroeven. Door de deur met toebehoren als montageprofielen, een systeemchassis en tekeninghouders uit te rusten, ontstaat een extra montagevlak.

Bescherming van product en gebruiker

De kasten zijn vervaardigd uit glasvezelversterkt polyester met een 7-voudig hogere UV-bestendigheid en beschikken over de UL F1-Outdoor Rating (UL 746C). Door de geïntegreerde beschermingslijst aan de boven- en onderzijde van de deur is een dubbele afdichting van de behuizing mogelijk om regen­inslag en het binnendringen van stof te voorkomen. De klasse II-beveiligingsisolatie waarborgt een verbeterde persoonsbescherming en blijft net als de beschermklassen IP 66 of NEMA 4X, zelfs bij de opbouw van de kast behouden.

De draairichting van de deur kan te allen tijde snel en eenvoudig omgekeerd worden, zelfs na de opbouw.

Snelle integratie en ongekende veelzijdigheid

Het uitgekiende kastconcept omvat talrijke bevestigingspunten, waardoor elementen, zoals chassis, rails, deurschakelaars en –arreteringen, …, snel gemonteerd kunnen worden. Bovendien is het mogelijk om overal in de kast DIN-rails op de bevestigingspunten vast te schroeven. De montageplaat kan eenvoudig vanaf de voorzijde op de voorgemonteerde bouten geschroefd worden en via de aanwezige sleutelgatboring zelfs op een later tijdstip geaard worden. Door de deur met toebehoren als montageprofielen, een systeem­chassis en tekening­houders uit te rusten, ontstaat een extra montage­vlak. De draai­richting van die deur kan te allen tijde snel en eenvoudig omgekeerd worden, zelfs na de opbouw. Optioneel kan een minicomforthandgreep voorzien worden, die met alle gangbare binnenwerken en enkele profielcilinders uit­gerust kan worden. In de achterwand van de kast werden moeren ­ingeperst, die zorgen voor een stabiele bevestiging en montage aan een wand of paal. Wandbevestigingsbeugels kunnen eenvoudig vanaf de buitenzijde aan de kast bevestigd worden. Het is ook mogelijk om de kast rechtstreeks aan een machine te bevestigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details