Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Verlichting

Verlichting nog slimmer regelen

Sinds kort omvat het gamma ook een KNX Dali Gateway die directe communicatie toelaat tussen KNX en DALI-2 systemen.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Wieland Electric

24 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wie comfort met energiezuinigheid wil verenigen, kiest best voor een ‘slimme’ regeling van de verlichting. Zoals de Gesis FLEX serie van Wieland Electric, een decentrale stekkerbare gebouwautomatisering die zorgt voor de aansturing van zonneweringen, verlichting, HVAC en de aansluiting van bedienknoppen in een gebouw. Sinds kort omvat het gamma ook een KNX Dali Gateway die directe communicatie toelaat tussen KNX en DALI-2 systemen. Hiermee speelt de producent in op de toenemende vraag naar intelligentie en interoperabiliteit. 

De Gesis FLEX serie biedt alles om een gebouw intelligent te maken. “Het gaat om een 100% stekkerbare oplossing”, vertelt Koen Notelaers, sales director BeLux van Atem – Wieland Electric. “Tot nu toe was er via onze modules nog geen directe communicatie tussen Dali en KNX mogelijk. Vandaar dat we hebben beslist om een KNX Dali Gateway te ontwikkelen. Functioneel bestrijkt het apparaat bijna het hele spectrum van verlichtingsregeling. De oplossing is bijzonder geschikt voor eenvoudige landschapskantoren omdat deze een eenvoudige (her)groepering van de aangesloten armaturen vereisen. Maar ook voor complexe verlichtingsscenario’s met RGBW- en ‘Tunable White’- functionaliteit is de KNX Dali Gateway van onschatbare waarde. Het systeem laat immers toe om tal van parameters in te stellen: scenario’s, tijdregeling, koppeling met de uren waar het bedrijf open is,…” 

Gebruiksvriendelijk op alle vlakken

Traditiegetrouw besteedde Wieland Electric veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid en de conformiteit met de vereisten van het bouwproces. De modules zijn eenvoudig te monteren, vrij te programmeren en onderling uit te wisselen. Koen Notelaers: “De unit wordt decentraal gemonteerd, dus zonder extra behuizing. Alle elektrische aansluitingen zijn via de Wieland Gesis Con stekkers, waarmee zodoende de snelste, eenvoudigste en veiligste installatiemethode wordt gegarandeerd. Het toestel kan handmatig worden bediend zonder voorafgaande KNX-integratie. Het resultaat is dat de basisfunctie van de installatie meteen na de montage kan worden getest.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details