NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Verlichtingsoplossingen die ­bijdragen aan een groenere planeet
EVERLOOP omvat armaturen met eenvoudig te vervangen ledlichtbronnen en drivers, gericht op de professionele markt.

Verlichtingsoplossingen die ­bijdragen aan een groenere planeet

Voor LEDVANCE Benelux is duurzaamheid geen bijzaak, maar een benchmark voor innovatieve producten en een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie. “Met onze geavanceerde verlichtingsoplossingen willen we bijdragen aan een groenere planeet, een aangename woon-, werk- en verblijfsomgeving, en een efficiënter gebruik van energie en grondstoffen”, zegt sales & marketing director Ronald Moeskops.

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie van LEDVANCE Benelux.

LEDVANCE Benelux ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve en energie-efficiënte verlichtings­oplossingen voor professionele toe­passingen en de consumentenmarkt. Het bedrijf streeft ernaar om de prestaties op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en circulariteit continu te verbeteren. Tijdens de Light + Building-beurs in Frankfurt begin maart konden de bezoekers die ambitie in volle glorie ervaren. Naast geavanceerde ledverlichtingsoplossingen en het VIVARES-lichtmanagementsysteem introduceerde LEDVANCE daar een compleet gamma aan PV-producten onder de noemer Renewable Energy. Bijzondere aandacht ging uit naar de gloednieuwe EVERLOOP- en NATURELOOP-productlijnen. Die zijn ontworpen om een circulaire economie te bevorderen met duurzame, energiezuinige en milieuvriendelijke ledarmaturen en lampen.

Onlangs introduceerde LEDVANCE een compleet gamma aan PV-producten onder de noemer Renewable Energy.

Het nieuwe overkoepelende merk LEDVANCE LOOP bundelt alle recente initiatieven en acties op het vlak van duurzaamheid, met als doel de transitie van lineaire naar circulaire productieprocessen te ondersteunen en te versnellen. Het resultaat van deze strategische reorganisatie zijn de productlijnen EVERLOOP en NATURELOOP.  “EVERLOOP omvat armaturen met eenvoudig te vervangen ledlichtbronnen en drivers om de levensduur te verlengen, grondstoffen te besparen en verspilling te voorkomen. Die lijn is vooral gericht op de professionele markt”, vertelt Ronald Moeskops. Met NATURELOOP richt LEDVANCE zich hoofdzakelijk op de consumentenmarkt. “De lijn bestaat uit producten vervaardigd uit tot 40% gerecycleerd kunststof afkomstig van bronnen zoals petflessen en wasmiddelverpakkingen. De verpakking van NATURELOOP is eveneens volledig recycleerbaar.”

Met dit innovatieve merk biedt LEDVANCE een antwoord op de groeiende vraag naar een circulaire economie en het steeds strengere Europese beleid inzake duurzaamheid van producten en goederen. “Door gebruik te maken van onze duurzame armaturen verkeer je als bouwprofessional in een uitstekende positie wanneer je meedingt naar het toenemende aantal aanbestedingen en projecten waar vervangbaarheid een vereiste is”, beklemtoont Ronald Moeskops.

Het nieuwe overkoepelende merk LEDVANCE LOOP bundelt alle recente initiatieven en acties op het vlak van duurzaamheid, met als doel de transitie van lineaire naar circulaire productieprocessen te ondersteunen en te versnellen.

Van fluorescentie naar led

Een cruciaal onderwerp binnen de circulaire verlichtingseconomie betreft het uitfaseren van bepaalde lampen. Sinds 25 februari 2023 is de productie van compactfluorescentielampen verboden en sinds 25 augustus 2023 van T8-en T5-fluorescentiebuizen. “De komende jaren zullen deze lichtbronnen vervangen worden door een ledalternatief. LEDVANCE biedt hier één-op-éénvervangingsoplossingen voor aan, zoals ledtubes of ledarmaturen”, legt Ronald Moeskops uit. “LEDVANCE gaat nog een stap verder met een uitgebreid assortiment van ledtubes met een externe DALI-2-driver. Daarmee kunnen bestaande T8- of T5-armaturen eenvoudig worden omgebouwd. We bieden zelfs de mogelijkheid om deze LED-tubes te dimmen”, besluit de sales & marketing director.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details