NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vernieuwd MagnaAqua-gamma verruimt toepassingsmogelijkheden van milieuvriendelijke en energiezuinige Bulex warmtepompboiler

Vernieuwd MagnaAqua-gamma verruimt toepassingsmogelijkheden van milieuvriendelijke en energiezuinige Bulex warmtepompboiler

Bulex vernieuwt zijn gamma MagnaAqua warmtepompboilers en vult het aan met twee kleinere wandhangende modellen. Door de keuzemogelijkheden van 3 naar 5 uit te breiden, krijgen heel wat meer woningeigenaars dit milieuvriendelijke en energiezuinige alternatief voor de elektrische boiler binnen hun bereik.

Uitbreiding aanbod
De MagnaAqua warmtepompboilers zijn zo ontworpen dat ze perfect passen in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De nog sterkere variatie aan modellen in het vernieuwde, uitgebreide gamma brengt deze voordelige oplossing voor warmwaterproductie binnen het bereik van nog meer woningeigenaars. Het gamma omvat opnieuw een wandhangend model met een inhoud van 150 liter en een vloerstaand model van 200 liter. Twee kleinere wandhangende thermodynamische boilers met een inhoud van 100 en 80 liter vullen de reeks aan, terwijl een vloerstaand model met een inhoud van 270 liter de versie van 300 liter vervangt. Van dit 270 liter-model volgt in het najaar nog een variant met extra warmtewisselaar, die de mogelijkheid biedt tot bijverwarming via thermische zonnepanelen of via een soloketel.

Voordelig, energiezuinig en milieuvriendelijk
Gezien de MagnaAqua gebruikmaakt van gratis warmte uit de binnen- of buitenlucht om het water op te warmen, vormt hij een financieel voordelig en milieuvriendelijk initiatief voor de elektrische boiler. Zijn energiezuinige werking laat zich voelen: de eigenaar kan tot 75% besparen op de energiefactuur voor warmwaterbereiding. Zo is de meerprijs in aankoop ten opzichte van een elektrische boiler binnen de 2,5 jaar teruggewonnen, met de nieuwe premies in Vlaanderen zelfs al sneller. Als koudemiddel gebruiken deze warmtepompboilers bovendien het natuurlijke R290, waarvan de GWP-waarde lager dan 3 ligt.

MagnaAqua

Bulex MagnaAqua 150L

Compact en geruisloos
Dankzij hun compacte afmetingen en soepele installatievereisten vinden zelfs de grotere MagnaAqua-modellen vlot een plaatsje in kleinere ruimtes, in de hoek van een berghok, bijvoorbeeld. Hun bijzonder stille werking geeft ook binnenshuis een grote installatievrijheid. Op een afstand van 2 meter produceert het toestel slechts 33 dB (A). Dat is geruislozer dan een vaatwasmachine van de laatste generatie.

Minimaal warmteverlies
De vloerstaande MagnaAqua-modellen zijn uitgerust met een inox tank, de wandhangende modellen met een geëmailleerde tank. Dankzij de zeer goede isolatie is het warmteverlies bij beide types minimaal. Zelfs wanneer het buiten tot -7°C vriest, blijft een MagnaAqua warm water tot 60°C aanmaken zonder bijverwarming door een ketel, zonnesysteem of ingebouwde back-up weerstand. Met COP-waarden van 2,6 en een A+-label voor alle modellen, behoort deze nieuwe warmtepompboilerreeks tot het efficiëntste aanbod op de markt.

Gebruiksvriendelijke regeling
Een MagnaAqua warmtepompboiler regelen gebeurt met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke display, op basis van een weekprogrammatie ingedeeld in 7 periodes. Voor elke dag van de week is dus een aangepaste programmatie mogelijk. Een vakantiemodus zet het toestel in stand-by voor een periode van één tot 99 dagen, met behoud van de antivriesfunctie. Voor een ogenblikkelijk comfort, al dan niet in uitzonderlijke gevallen, is er ook een turbomodus. Natuurlijk toont ook de standaardinstelling zich bijzonder efficiënt.

MagnaAqua

Bulex MagnaAqua 270L

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details