NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vier awards voor hybride verwarmingssysteem
ClimaWays is het enige bedrijf in België dat het bekroonde systeem van Solvis mag verdelen.

Vier awards voor hybride verwarmingssysteem

Het hybride verwarmingssysteem van Duitse fabrikant Solvis werd door een internationale vakjury van onafhankelijke experts bekroond met maar liefst vier Plus X Awards 2021: voor gebruiksgemak, kwaliteit, functionaliteit en ecologie. 

Wat zijn de Plus X Awards?

PLUS X is wereldwijd de belangrijkste innovatie­prijs voor technologie, sport en lifestyle. De prijzen worden elk jaar toegekend door een inter­nationale vakjury van onafhankelijke experts en journalisten. De winnaars zijn producenten van toekomst­gerichte ontwerpen die het leven van de consument prettiger maken. De bekroonde ontwerpen moeten ook ecologisch verantwoord zijn en bestaan uit hoog­waardige materialen met een lange levens­duur. Dit jaar namen er meer dan 750 merken deel uit bijna 80 verschillende sectoren.

Met welk product heeft Solvis gewonnen?

De Duitse verwarmingsproducent Solvis viel in de prijzen met zijn hybride verwarmingssysteem, bestaande uit een warmtepomp (SolvisLea) in combinatie met een hybride verwarmingsketel (SolvisBen voor klein verbruik of SolvisMax voor groot verbruik). Die verwarmingsketel op gas, stookolie of stadsverwarming kan probleemloos samenwerken met verschillende soorten energie: zonne-energie, een pelletkachel, een warmtepomp of een brandstofcel. De awards gingen specifiek naar het verwarmingssysteem in combinatie met een warmtepomp.

De Duitse verwarmingsproducent Solvis viel in de prijzen met zijn hybride verwarmingssysteem, bestaande uit een warmtepomp (SolvisLea) in combinatie met een hybride verwarmingsketel (SolvisBen voor klein verbruik of SolvisMax voor groot verbruik).

In welke categorieën heeft Solvis gewonnen?

Het verwarmingssysteem van Solvis werd in de categorie Sanitair en Klimaatregeling opgenomen in de Hall of Fame 2021 en bekroond met vier kwaliteitszegels: gebruiksgemak, functionaliteit; kwaliteit en ecologie. 

Waarom bekroond voor gebruiksgemak?

De verwarming kan eenvoudig vanop afstand bediend worden met een online app op de smartphone of computer (SolvisPortal) of met een afstandsbediening (SolvisControl-3). Zo geniet de gebruiker van absolute transparantie in het verbruik en kan de verwarmingsinstallateur vanop afstand bijstand bieden.

Waarom bekroonde functionaliteit?

Het systeem is niet gebonden aan één soort energie, maar kan verschillende componenten zoals een cv-ketel, warmtepomp en zonne­collectoren met elkaar doen samenwerken. De slimme regeling zorgt ervoor dat altijd de meest voordelige energie eerst gebruikt wordt en dat de gebruiker nooit zonder warmte valt. De eigenaar van het systeem kan altijd van energiebron veranderen en geniet zo dus van de hoogst mogelijke energieonafhankelijkheid. 

De verwarming kan eenvoudig vanop afstand bediend worden met een online app op de smartphone of computer (SolvisPortal) of met een afstandsbediening (SolvisControl-3).

Waarom bekroonde kwaliteit?

De producten van Solvis zijn ‘Made in Germany” – ver­vaardigd met de meest hoog­waardige materialen. Ze hebben een levens­duur die generaties kan over­schrijden. Dat vertaalt zich dan ook in interessante garantie­voorwaarden voor de gebruiker.

Waarom bekroonde ecologie?

De verwarming is erop gericht om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van hernieuwbare energie zoals die van warmtepompen of zonne­thermie, maar met een ingebouwde back-up in de vorm van een brander en buffervat om nooit zonder warmte te vallen. Het systeem stelt gebruikers in staat om zonder verlies van comfort geleidelijk de overstap te maken naar hernieuwbare energie. 

Benieuwd of dit bekroonde systeem ook voor jou interessant is?

ClimaWays is het enige bedrijf in België dat het bekroonde systeem van Solvis mag verdelen. Maak gerust een afspraak om dit unieke systeem te komen bekijken in de showroom van ClimaWays in Wommelgem. De verwarmingsexperts van de firma rekenen graag voor jou uit hoeveel jij kunt besparen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details