NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vijfsterrenhotel bespaart tot tachtig procent              energie
Het Mandarin Oriental Hotel in Macau

Vijfsterrenhotel bespaart tot tachtig procent energie

De verlichting en gordijnen in de stijlvolle kamers worden bediend met het automatisatie-systeem van Eltako. Draad- en batterijloze technologie brengt energie- efficientie en comfort perfect in harmonie.

Het design van de kamers weerspiegelt de fascinerende stad, met haar beroemde shopping district, flitsende nachtleven en moderne lifestyle. Daarnaast bideden ze de ultieme mix tussen stijl en comfort.

Niets dan het beste

Voor gasten van het Mandarin Oriental houdt het perfecte verblijf ook in dat men beschikt over de meest recente technologie, die enerzijds tegemoet komt aan het hoogste gebruiksgemak maar anderzijds ook zo duurzaam mogelijk is. Het spreekt dan ook voor zich dat de hotel­groep voor het moderniseren van haar kamers, op zoek ging naar een oplossing die aan deze twee eisen voldeed.

De drukknoppen kunnen om het even waar geplaatst worden. Ze vragen ook geen onderhoud zoals het vervangen van batterijen.

Flexibiliteit en ervaring

Een grote uitdaging die daarmee gepaard ging, was het vinden van een systeem dat naadloos kon geïntegreerd worden in het bestaande INCOM systeem. Daarbij kwam dan nog eens de vereiste dat het opwaarderen van de kamers, het comfort van de gasten geenszins negatief mocht beïnvloeden. Het hotel koos dan ook voor een oplossing met Eltako, die aan alle eisen kon voldoen, dankzij haar draad- en batterijloze technologie en een modern en universeel productdesign.

Comfort door een druk op de knop

1900 drukknoppen en 3400 actoren uit de Eltako 14-reeks werden aangekocht voor de 213 kamers en suites, inclusief de presidentiële suite. De gebruikte drukknoppen werken zonder draadverbinding, noch batterijen of externe voeding, dankzij de interne EnOcean technologie. De nodige energie wordt door het drukken zelf opgewekt. Het gevolg daarvan is dat de drukknoppen gemakkelijk om het even waar geplaatst kunnen worden, wat ook de ondergrond of locatie is. Ze vragen ook geen onderhoud zoals het vervangen van batterijen, wat, zeker in een hotel, voor heel wat last kan zorgen. De functie van de knop werd gegraveerd op de toets.

Eltako kon aan alle eisen voldoen, dankzij haar draad- en batterijloze technologie en een modern en universeel productdesign.

Snel en eenvoudig

Een zeer groot argument in de keuze voor het Eltako systeem was het feit dat de cablage tot een uiterst minimum beperkt werd. Dit had niet enkel een positief gevolg in de installatieprijs, maar het zorgde ook voor een minimum aan stof en lawaai tijdens de renovatie. Ook kon de tijd, gedurende dewelke een kamer niet geboekt kon worden, tot het uiterste minimum beperkt worden. De totale renovatie duurde hierdoor slechts 4 maanden!

1900 drukknoppen en 3400 actoren uit de Eltako 14-reeks werden aangekocht voor de 213 kamers en suites, inclusief de presidentiële suite.

Optimale automatisatie en sfeer

Door deze eenvoudige renovatie worden de gordijnen automatisch bediend, naargelang het tijdstip van de dag en of de gast in de kamer is of niet. Gedurende de dag worden de lichte gordijnen gesloten. Bij zonsondergang worden ze geopend wanneer iemand de kamer betreedt, zodat de zee van lichtjes in de baai van Macau zichtbaar word t. Ook de verlichting, van directe over indirecte ver­lichting, tot zelfs staande lampen en nachtlampjes is in het systeem geïntegreerd. Bepaalde sferen kunnen opgeroepen worden en wanneer de kamer verlaten wordt schakelt alles zichzelf uit (op een tijdsvertraging na, bij de verlichting die je naar buiten begeleidt). Naast de automatische werking kan de gast uiteraard op elk moment ingrijpen en de gordijnen en verlichting volledig individueel bedienen. In- en uitschakelen, dimmen… het kan allemaal, tot in de badkamer.

Prachtige resultaten

Het management van het hotel was verheugd door de resultaten van de doorgevoerde vernieuwing. Niet enkel door het minimale verlies tijdens de verbouwingswerken, maar ook door de resultaten in energiebesparing, die met maar liefst 80% de verwachtingen ruim overtroffen. Er werd dan ook onmiddellijk beslist om ook de vestiging in Hong Kong aan te pakken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details