Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

VINCI Energies in België verwelkomde 300 nieuwe medewerkers in 2021

Vinci_Ladies_XL
VINCI Women in Technology

23 december 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In 2021 nam VINCI Energies in België 300 nieuwe medewerkers aan. Deze nieuwe krachten, hoofdzakelijk technische functies, gaan aan de slag in hun eigen regio bij een van de twintig vestigingen van VINCI Energies in België, dat zo zijn regionale vertegenwoordiging versterkt. Tegelijk bewijst het bedrijf zijn focus op meer gendergelijkheid in technische sectoren. Zo is nu al bijna 20% van de nieuwe aanwervingen een vrouw. De ambitie luidt om dit cijfer onder de noemer ‘Women in Technology’ bij de nog 300 openstaande vacatures verder sterk te doen stijgen.

VINCI Energies in België is actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, IZEN, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. Ondanks de coronacrisis kon VINCI Energies in België opnieuw honderden nieuwe medewerkers aanwerven, voornamelijk techniekers, project managers, project engineers en software developers. Met de 300 nieuwe talenten, zowel jonge afgestudeerden als mensen met ervaring, telt VINCI Energies Belgium vandaag ongeveer 2.850 werknemers. 

Marc Lemaire – CEO VINCI Energies in België

Regionale verankering 

De nieuwe medewerkers zijn voor de helft Franstalig en de helft Nederlandstalig en gaan aan de slag in een van de twintig vestigingen bij de verschillende merken van VINCI Energies in het ganse land. “Het inzetten van mensen in hun eigen regio is een bewuste strategie”, vertelt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België: “Onze mensen kunnen zo dicht bij huis aan de slag in een regio waarmee ze zowel privé alsook professioneel vertrouwd zijn. Hoewel we een grote groep zijn, blijven we zo toegankelijk en zijn we regionaal sterk verankerd.” 

Women in Technology

Ongeveer een vijfde van de nieuwe aanwervingen is vrouw. Onder de noemer ‘Women in Technology’ zijn er meerdere zowel lopende als geplande initiatieven om dit cijfer verder omhoog te stuwen. Zo zet VINCI Energies in België elke maand een vrouwelijke collega in de kijker op het jobportaal van de groep, werd het door sectorfederatie Agoria gefeliciteerd voor zijn goed diversiteitsbeleid en ging het een partnerschap aan met X Kwadraat, dat zich inzet voor meer gendergelijkheid op het werk. Managing Director van VINCI Energies, Marc Lemaire kreeg bovendien onlangs de Bold Champion Award van Veuve Clicquot. Een prijs voor een man wiens concrete acties bijdragen aan een betere vertegenwoordiging en aandacht voor vrouwen in de samenleving.

Marc Lemaire: “Met de nieuwe aanwervingen dit jaar bestendigen we de groeiambities van de groep en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We verliezen echter nooit onze ambities uit het oog om vrouwen prominenter aanwezig te maken in technische beroepen en sectoren.” 

Eddy Vandersmissen – hr-directeur VINCI Energies in België

Overdracht van bedrijfskennis en -cultuur 

VINCI Energies in België heeft verschillende initiatieven en oplossingen ontwikkeld om nieuwe werkkrachten succesvol te integreren. Hoewel de Welcome@VINCI Energies Day dit jaar niet fysiek kon plaatsvinden, maakten nieuwe werknemers toch al digitaal kennis met nieuwe medewerkers van andere afdelingen, maar ook met het topmanagement. Daarnaast krijgen ze toegang tot een onboarding app die hen wegwijs maakt binnen het bedrijf. Nog vóór de eerste effectieve werkdag worden ze dus al gecoacht door meer ervaren collega’s, wat bijdraagt tot de overdracht van de bedrijfskennis en -cultuur. 

Verdere groeiambities

Bovenop de nieuwe aanwervingen staan momenteel bij VINCI Energies in België nog een driehonderdtal vacatures open. Eddy Vandersmissen, hr-directeur van VINCI Energies in België licht toe: “Zowel in de aanwervingen als de vacatures zoeken we hoofdzakelijk profielen met een technische achtergrond, maar we hebben ook regelmatig vacatures voor ondersteunende functies zoals finance professionals, hr-professionals, management assistenten, etc. Schoolverlaters, mensen met een eerste ervaring alsook professionals met reeds wat jaren op de teller zijn welkom en kunnen de vacatures bekijken op het jobplatform van VINCI Energies in België.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details