NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
VINCI Energies in België verwelkomde 380 nieuwe medewerkers in 2019 en zoekt nog 250 werkkrachten

VINCI Energies in België verwelkomde 380 nieuwe medewerkers in 2019 en zoekt nog 250 werkkrachten

In 2019 nam VINCI Energies in België 380 nieuwe medewerkers aan voor diverse technische functies. Om zich te profileren in de war for talent hecht het bedrijf bijzonder veel belang aan de integratie van nieuwe medewerkers, onder meer door introductiedagen en coachingprogramma’s. Om de Belgische groei te ondersteunen is VINCI Energies op zoek naar nog 250 nieuwe medewerkers.

VINCI Energies, een dochteronderneming van de groep VINCI gespecialiseerd in energie en informatie- en communicatietechnologieën (ICT), kende de afgelopen jaren een enorme groei. Om deze groei in België verder te ondersteunen en de klanten steeds meer toegevoegde waarde te kunnen bieden, wierf VINCI Energies in België voor het tweede jaar op rij honderden nieuwe medewerkers aan, waaronder enthousiaste techniekers, project managers, project engineers en software developers. Met deze 380 nieuwe talenten, jonge afgestudeerden en mensen met ervaring, telt VINCI Energies in België vandaag 2.750 werknemers.

War for talent

Aanwervingen van deze omvang zijn niet evident. De talentenpool is voor sommige functies zeer beperkt, waardoor het aanwerven én behouden van de meest geschikte kandidaten en medewerkers steeds moeilijker wordt. Daarom investeert het bedrijf sterk in de zoektocht naar talent. “Diploma’s en jaren ervaring zijn niet altijd meer het enige criterium”, zegt Bart Artois, Director Human Resources van VINCI Energies in België. “Bij VINCI Energies focussen we vaker op competenties, de juiste attitude en de wil om bij te leren. Het is onze ambitie om een omgeving te creëren waarin iedereen zijn technische en algemene talenten volledig kan ontplooien door een management gebaseerd op vertrouwen, solidariteit, ondernemerschap, verantwoordelijkheid en autonomie. Via onze eigen VINCI Energies Academy bieden we onze medewerkers daarom een brede waaier aan opleidingsmogelijkheden.”

De ontwikkeling van vaardigheden en expertise van medewerkers wordt steeds vaker een doorslaggevende factor bij de jobkeuze. Hetzelfde geldt voor de integratie van nieuw aangeworven medewerkers. Dit is essentieel voor een geslaagde rekrutering. VINCI Energies in België heeft daarom verschillende initiatieven en oplossingen ontwikkeld om nieuwe werkkrachten succesvol te integreren.

Onboarding Day

Het bedrijf organiseert introductiedagen om nieuwe medewerkers te laten kennismaken met nieuwe medewerkers van andere afdelingen, maar ook met het topmanagement. Dit is het ideale moment om VINCI Energies en haar verschillende activiteiten te introduceren. “VINCI Energies bestaat uit meerdere merken en bedrijven”, vertelt Bart Artois. “Hoewel onze medewerkers actief zijn onder die verschillende entiteiten, vormen ze samen één geheel: VINCI Energies. Tijdens de Onboarding Days willen we hen hier bewust van maken en creëren we een sense of belonging, een samenhorigheidsgevoel.” De volgende Onboarding Day zal plaatsvinden op 6 december dit jaar.

Sleutel tot succes

Daarnaast krijgen nieuwe medewerkers ook toegang tot een onboarding app die hen wegwijs maakt binnen het bedrijf vanaf de dag van ondertekening van het contract, dus nog vóór de eerste effectieve werkdag, en worden ze gecoacht door meer ervaren collega’s. Dit draagt bij tot de overdracht van de bedrijfskennis en -cultuur. Ook is er een ambassadeursprogramma waarbij de eigen medewerkers met trots vertellen over het bedrijf en hun job en zo een geloofwaardige en overtuigende blik achter de schermen bieden.

“Onze medewerkers zijn de sleutel van ons succes”, getuigt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium. “Ze zijn onze beste ambassadeurs in de omgang met onze klanten en voeren onze strategieën uit. Dankzij hun initiatieven, projecten en engagement om onze klanten tevreden te stellen, kunnen we onze talloze projecten succesvol blijven uitvoeren.”

Nieuwe aanwervingen

VINCI Energies in België houdt echter geen halt. De groei van de multinational zet zich stevig door in België en daarom gaat de onderneming verder op zoek naar nog zo’n 250 nieuwe medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details