NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
VINCI Energies in België zet vrouwelijke medewerkers het hele jaar in de kijker

VINCI Energies in België zet vrouwelijke medewerkers het hele jaar in de kijker

Tijdens een openhartig interview vertellen deze vrouwen hun persoonlijk verhaal over de technische beroepen die ze uitoefenen in een traditioneel mannelijke sector. Het bedrijf wil zo de bestaande stereotypes de wereld uit helpen.

8 maart is Internationale Vrouwendag, een jaarlijks moment waarop wereldwijde aandacht wordt gevestigd op de gelijke positie en vertegenwoordiging van vrouwen in de samenleving. Ook in technische beroepen en sectoren zijn mannen nog steeds prominenter aanwezig en daar wil VINCI Energies verandering in brengen. “We dragen bij VINCI Energies vervrouwelijking en diversiteit op de werkvloer hoog in het vaandel. We streven ernaar om zoveel mogelijk vrouwen aan te trekken en willen ook andere bedrijven aanmoedigen om hetzelfde te doen. Samen kunnen we stereotypes uit de wereld helpen door ze niet langer te onderschrijven”, vertelt Eddy Vandersmissen, HR Director van VINCI Energies in België.

Van lasser tot ingenieur
Daarom zal VINCI Energies in België vanaf 8 maart via verschillende kanalen met trots een jaar lang het verhaal van vijftien vrouwelijke medewerkers publiek maken onder de noemer ‘Women in Technology’. De vrouwen die werden geïnterviewd zijn o.a. ingenieur, lasser, elektromechanieker, magazijnier en project manager, beroepen die nog steeds als traditioneel mannelijk worden beschouwd. Toch tonen de medewerkers van VINCI Energies in België aan dat die perfect ook door vrouwen uitgeoefend kunnen worden. 

Unieke verhalen
Elk verhaal weerspiegelt de unieke studie- en jobkeuzes, motivaties en visies van de verschillende vrouwen. Zoals de Iraakse Aseel, die haar man naar België volgde en nu bij IZEN haar tekentalent kwijt kan in het design van zonnepaneelinstallaties, zoals Sophie die als Business Unit Manager toch de balans vindt tussen haar eigen professionele ambities en de opvoeding van de kinderen, of zoals Eva die orthopedagogie studeerde maar nu alle geluk vindt in haar job als elektromechanieker en de aansluiting van laagspanningsbekabeling.

Sociale media
Door deze 15 vrouwen in de kijker te zetten, willen we ook andere vrouwen overtuigen dat ze bij ons zeker welkom zijn in elk type functie”, aldus Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België. “We willen tonen dat we een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen aanmoedigen en dat we evenveel carrièremogelijkheden bieden voor beiden.” 

Daarom zullen alle persoonlijke verhalen te lezen zijn op de socialemediakanalen en jobpagina’s van de onderneming.

Vanaf 8 maart zijn de verhalen te lezen via https://jobs.vinci-energies.be/, het Linkedin-kanaal van VINCI Energies Belgium of via de Facebookpagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details