NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
VINCI Energies neemt IZEN over

VINCI Energies neemt IZEN over

VINCI Energies versterkt zijn rol op de markt van hernieuwbare energie door de overname van de IZEN groep. Het bedrijf is een belangrijke speler in België en Nederland, en is gespecialiseerd in photovoltaïsche en andere hernieuwbare energiesystemen.

VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën, heeft een meerderheidsparticipatie van 55% in de IZEN groep genomen. De resterende 45% blijft bij het management tot eind 2021, waarna VINCI Energies deze eveneens zal verwerven.

IZEN is een sterk groeiende dienstverlener en installateur van verschillende hernieuwbare energiesystemen waaronder photovoltaïsche installaties. Het bedrijf levert diensten en producten aan zowel residentiële, commerciële als industriële klanten, voornamelijk in België en Nederland. IZEN is marktleider in België en top 5 speler in Nederland. De groep, opgericht in 1987, stelt 135 mensen te werk en realiseerde in 2018 een omzet van 70 miljoen euro.

In zee met sterke partij

Het is onze missie om kwaliteitsvolle hernieuwbare energie beschikbaar te maken voor iedereen. We gaan voor 100% slimme energie!”, vertelt Gie Verbunt, Managing Director van IZEN. “Daarom willen we onze bestaande organisatie uitbouwen door met een sterke partij in zee te gaan. De technische know how en het internationale karakter van VINCI Energies biedt ons opportuniteiten om onze business nog verder uit te bouwen.” Gie Verbunt zal ook na de overname het management van IZEN verderzetten.

Klaar voor de wereld van morgen

Marc Lemaire is zeer tevreden met de acquisitie van IZEN. “Deze overname zal de positie van VINCI Energies Belgium verstevigen op de markt van hernieuwbare energie. De wereld evolueert elke dag en daarom dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij VINCI Energies Belgium realiseren we voortdurend projecten die bijdragen tot de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. Dat sluit perfect aan bij de missie en de waarden van IZEN. Met deze overname van de grootste Belgische installateur van photovoltaïsche installaties kijken we naar de toekomst. We kunnen zo de dienstverlening in duurzaamheid voor onze klanten verder ontwikkelen en precies afstellen op de noden van een wereld in verandering. De expertise van IZEN vormt een mooie aanvulling voor onze projecten gericht op energiezuinigheid.”

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details