Begetube
01:44
05-12-2018

Virtuele simulatie van designroosters vergemakkelijkt de keuze

Esthetiek en ventilatieroosters, op het eerste zicht lijken deze begrippen contradictorisch. Begetube bewijst al een tijdje het tegendeel, want het bedrijf uit Aartselaar, gespecialiseerd in installatiemateriaal voor CV, sanitair en ventilatie, is in België de exclusieve verdeler van de designroosters van Fränkische Rohrwerke. Om de keuze van het type rooster nog meer af te stemmen op de smaak van de klant, is het nu zelfs mogelijk om de roosters virtueel in de woning te simuleren dankzij een ingenieuze augmented reality-toepassing.

BegetubeDe volledige collectie bestaat uit 12 verschillende ontwerpen.

class="p1">Begetube heeft met succes de kunststoffen leidingen van Fränkische Rohrwerke voor sanitair en verwarming op de Belgische markt geïntroduceerd. Het bedrijf is sinds 2013 ook verdeler van het Profi-air luchtkanalensysteem voor ventilatie. Deze semi-flexibele kunststofkanalen, die aan binnenzijde voorzien zijn van een gladde binnenwand met anti-bacteriële en anti-statische eigenschappen, zijn beschikbaar in verschillende diameters, elk met hun specifieke ventilatiecapaciteit.

12 verschillende ontwerpen
Recent bracht Fränkische een volledige reeks design ventilatieroosters op de markt. De knappe, esthetisch verantwoorde ventilatieroosters zijn ontworpen door de gerenommeerde designers en broers Christian & Michael Sieger. De volledige collectie bestaat uit 12 verschillende ontwerpen. De meeste roosters zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de vraag van klanten en de interieurarchitecten.

Waar verschillende traditionele ventilatieroosters een stukje uit je muur of plafond komen, staan de Starline-roosters en -ventielen bekend om hun compactheid en dunne opbouw. Zelfs de hoogste kasten gaan probleemloos open, zonder dat er ooit een rooster in de weg zit. Bijkomend pluspunt? Dankzij een eenvoudig magneetsysteem kan je de roosters probleemloos verwijderen en terugplaatsen. Ook de filter is snel en gemakkelijk te vervangen.

BegetubeDe roosters zijn ontworpen door de gerenommeerde designers Christian & Michael Sieger.

De ontwerpstudio van de gebroeders Sieger onderscheidt zich door een hoge aandacht voor detail en toekomstgericht denken. Inspelen op technologische evoluties hoort daar natuurlijk ook bij. Dankzij augmented reality (AR) krijgen de potentiële gebruikers van de designroosters nu nog meer de opportuniteit om de juiste keuze te maken. Dankzij de Starline app wordt het mogelijk om de stijlvolle designroosters voor ventilatie op virtuele wijze in de woning te plaatsen. Zo wordt meteen zichtbaar welke keuze de beste match met het meubilair en uitzicht van de ruimte biedt. De technologie maakt het mogelijk om in 3D een passend ventilatierooster te selecteren. Dankzij de app wordt immers meteen zichtbaar welke impact de designroosters op de ruimte hebben.

AR-markering
Zelf gebruik maken van de augmented reality-toepassing is eenvoudig: de Starline augmented reality-applicatie is gratis downloaden voor gebruik op de smartphone of tablet. De app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone/iPad. Daarna kan de geïnteresseerde op de website van Fränkische (https://en.designgitter.de/app) een AR-markering downloaden. Deze moet op originele grootte uitgeprint worden, en geplaatst worden op de plek in huis waar het de bedoeling zou zijn om de designroosters op te hangen. Dan moet de markering ingelezen worden via de app. Nadien kan het experimenteren en creëren met de designroosters beginnen.      

Tekst Filip Van der Elst    |    Beeld Begetube
Uitgelichte afbeelding: 
De technologie maakt het mogelijk om in 3D een passend ventilatierooster te selecteren.

Installatie en Bouw België partners

Coolworld RentalsBosch