NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vlakbandkabel voor indoorgebruik: eenvoudig, snel en flexibel
‘De kabel kan zowel in het plafond gebruikt worden voor de verlichting, als in de vloer – voor de energieverdeling naar de verschillende werkposten.’

Vlakbandkabel voor indoorgebruik: eenvoudig, snel en flexibel

Het gesis® NRG vlakbandkabelsysteem combineert alle voordelen van een moderne en decentrale elektrische installatie. Wieland maakt met gesis® NRG elektrisch installeren gestructureerd én snel.

Het vlakbandkabelsysteem garandeert niet alleen de zuivere energieverdeling, maar ook de gecombineerde verdeling van energie en gegevens (KNX, SMI, DALI) in gebouwen. Insteekbare uitgangen bieden een soepele overgang naar de wereld van gesis® CLASSIC – met alle voordelen van een insteekbare elektrische installatie.

‘De kabel kan op maat van de klant geconfectioneerd worden, zodat de kabel op lengte afgewerkt is en de connectoren al op de juiste aftanden bevestigd zijn.’

Flexibele aftakpunten

“Met de vlakbandkabel gesis® NRG zet Wieland Electric vooral in op installatiegemak”, zegt Koen Notelaers, Sales Director Building Solutions BeLux bij Wieland Electric. Zo is het, dankzij de ‘Piercing-technologie’ niet nodig om de kabel te ontbloten en te strippen om hem te verbinden. “Bovendien heeft gesis® NRG flexibele aftakpunten. Zo is het eenvoudig om on-site nog aanpassingen door te voeren.” 

“De kabel kan zowel in het plafond gebruikt worden voor de verlichting, als in de vloer – voor de energieverdeling naar de verschillende werkposten. Er is ook een connector die de mogelijkheid heeft om, per connector, te kiezen welke fase van de driefasige kabel gebruikt wordt. De kabel kan op maat van de klant geconfectioneerd worden, zodat de kabel op lengte afgewerkt is en de connectoren al op de juiste aftanden bevestigd zijn.”

Gesis® NRG vereenvoudigt zo ook de planning van de installatie. Bestaande installaties kunnen eenvoudig worden uitgebreid of verplaatst. Het vlakbandkabelsysteem ondersteunt bovendien een ‘slimme’ installatie met duidelijke structuren – denk maar aan onderscheidende kleurcoderingen voor de bekabeling van het gewone netwerk en het IT-netwerk. 

‘Met de vlakbandkabel gesis® NRG zet Wieland Electric vooral in op installatiegemak.’

Decentrale gebouwautomatisering

Decentrale installaties zijn volgens Wieland Electric de toekomst. Ook gesis® NRG speelt in op die trend. “Het klassieke verhaal van de elektrische installaties is stilaan uitverteld – één grote installatie beneden in de kelder, van waar­uit honderden kabels vertrekken doorheen het hele gebouw. Derge­lijke installaties zijn duurder op vlak van materiaalgebruik, de installatie­tijd ligt hoger en er is een hogere brandlast”, aldus Notelaers. Gesis® NRG maakt het inderdaad mogelijk om de brandlast te beperken én op materiaal­verbruik te besparen: er zijn immers minder meters kabel nodig in vergelijking met een conventionele kabel. Zo moet er tot 66 procent minder koper gebruikt worden. 

Met de 7-polige gesis® NRG vlakbandkabel kunnen energie en signalen immers via één kabel naar het veld worden geleid. De direct insteekbare gesis® installatieconnectorsystemen maken de distributie naar de verbruiker mogelijk. Zo ontstaat een gestructureerde installatie, die gemakkelijk kan worden aangepast en uitgebreid.

Voor laadpunten van elektrische voertuigen biedt Wieland Electric overigens een gelijkaardige oplossing aan – in dat geval worden kabels met een grotere diameter voorzien.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details