00:53
14-06-2018

Vochtwerende oplossingen in verschillende vormen

Als het op vochtwerende oplossingen aankomt, biedt Siniat tal van mogelijkheden. De WAB (voluit Wet Area Board) is op dit vlak de krachtpatser bij uitstek in het assortiment van Siniat. Deze oplossing is bovendien niet enkel in de vorm van een gipsplaat te verkrijgen.

1. WAB
WAB is een bouwplaat met waterafstotend glasvlies en met een kern van vochtwerend gips. Hij is vooral geschikt voor (buiten)plafonds, wanden en voorzetwanden en dankzij zijn vocht- en schimmelwerende eigenschappen uiterst geschikt voor toepassing in extreem vochtige ruimtes en omgevingen. Denk hierbij aan zwembaden, sauna’s, grootkeukens,…


WAB is vooral geschikt voor (buiten)plafonds, wanden en voorzetwanden.

2. WAB Lacoustic – vochtwerend én akoestisch performant
WAB is ook beschikbaar in een geluidsabsorberende versie, zodat zelfs in vochtige ruimtes met veel lawaai, zoals zwembaden, een oplossing kan geboden worden voor problemen rond ruimte-akoestiek. LaCoustic WAB is verkrijgbaar met identiek dezelfde perforatiepatronen dan de LaCoustic standaard platen, en daardoor is er voor elke esthetische voorkeur wat wils.

3. Dagkanten met WAB
De Dagkanten van Siniat vormen een tijds- en kostenbesparende oplossing voor de perfecte afwerking van dagkanten van ramen en deuren in elk renovatie- of nieuwbouwproject. 

Het plaatsen van bepleistering in de dagkant tegen het raam gaat gepaard met een grote kans op beschadigingen aan het raam. De meest aangewezen versie is deze met WAB. Deze gipsplaat is uitermate geschikt om toegepast te worden als dagkant, aangezien deze een hogere densiteit heeft en gewapend is door middel van glasvezels. Dit resulteert in een zeer sterke plaat die tegen een stootje kan.      


De dagkanten met WAB: een zeer sterke plaat die tegen een stootje kan.

Tekst en beeld Siniat

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

Airwell