NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Voor elke nieuwe woning een geschikte warmtepomp

Voor elke nieuwe woning een geschikte warmtepomp

Met Eria Tower en Neptuna biedt Remeha voor zowat alle residentiële nieuwbouwtoepassingen een geschikte lucht-waterwarmtepomp. Zo draagt de firma bij aan een groene toekomst en een lagere energiefactuur.

Het gamma lucht-waterwarmtepompen van Remeha bestaat uit split-­warmtepompen, die dus uit een buiten- en een binnengroep bestaan. ­Vooreerst is er Remeha Eria Tower, die uitstekend geschikt is voor een doorsnee nieuwbouwproject anno 2020. Dankzij de ingebouwde boiler met een inhoud van 180 liter voorziet de warmtepomp in ruim voldoende sanitair comfort. De warmtepomp is beschikbaar in een all-electric en een hybride versie, waarbij de warmtepomp gekoppeld wordt met een bestaande verwarmingsketel.

project_ft_technics_gingelom__3-kopieren

‘Onze toestellen hebben dezelfde regeling, dezelfde thermostaten, dezelfde look and feel als toestellen waar installateurs al jaren mee werken.’

 

Neptuna

Met Neptuna richt Remeha op meer high-end toepassingen. Deze warmtepomp kan immers tot drie gemengde cv-kringen aansturen. Neptuna heeft geen ingebouwde boiler en wordt gekoppeld aan een externe boiler met een ruimere inhoud. Een ander voordeel is het standaard geïntegreerd buffervat van 40 liter. “Zo wordt een debietval ten gevolge van debietfluctuaties te allen tijde vermeden”, legt Product Manager Jan Deklerck uit. Wanneer kiezen klanten voor Eria Tower en wanneer is Neptuna een betere keuze?    

Deklerck licht toe: “Het geïntegreerde boilervat in Eria Tower van 180 liter is ruim voldoende voor de combinatie bad-douche en lavabo. Maar wie een ­grotere woning heeft of bijvoorbeeld een regendouche wil plaatsen, zal daarmee wellicht niet toekomen en kiest beter voor Neptuna.”

pac_q0150-kopieren

‘Het geïntegreerde boilervat in Eria Tower van 180 liter is ruim voldoende voor de combinatie bad, douche en lavabo.‘

 

Voor de installateur

De expertise die Remeha in de loop der jaren heeft opgebouwd laat zich lezen in de kwaliteit van de warmtepompen. Een warmtepomp gemaakt door specialisten, voor specialisten. Deklerck: “Wij maken onze warmtepompen voor verwarmingsinstallateurs, die weten hoe een gewone verwarmingsketel werkt. Onze toestellen hebben dezelfde regeling, dezelfde thermostaten, dezelfde look and feel als toestellen waar ze al jaren mee werken. Dat maakt het werk van de installateur er een stuk eenvoudiger op: hij plaatst de binnenunit zoals hij een gewone gas-of stookolieketel zou plaatsen. En wat de buitengroep betreft, helpen wij hem voor de koeltechnische opstart.”

project_ft_technics_gingelom__29-kopieren

‘Wij prediken realisme in plaats van een droombeeld te verkopen.’

 

Meerdere dragers

Wat Remeha verder onderscheidt én sterk maakt, is de bewuste keuze voor een diversiteit aan oplossingen. De firma beperkt zich niet tot één type verwarmingsoplossing: naast warmtepompen omvat het gamma ook stookolie- en gasketels. “Dat strookt met onze filosofie”, aldus Deklerck. “Met slechts één energiedrager zullen we de energietransitie immers niet overleven. Er zijn meerdere dragers nodig om tot een CO2-neutrale maatschappij te komen. We moeten een beroep blijven doen op fossiele brandstoffen tot het gebouwenpark op grote schaal wordt gerenoveerd.”

Bovendien is het technologische eindpunt nog niet bereikt. “Onze groep gelooft sterk in het waterstof-verhaal, dat bovendien toelaat om gasketels kunnen vergroenen.”

“Wij prediken realisme in plaats van een droombeeld te verkopen”, besluit Deklerck. “De groei van de warmtepomp zal zich voortzetten, maar er is meer nodig. In renovatietoepassingen moet de belangrijkste nadruk gelegd worden op het aanpakken van de gebouwschil en het afgiftesysteem, en pas nadien op de warmtegenerator.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details