NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Voor meer efficiëntie HVAC-installaties
De R&D-afdeling blijft inzetten op de ontwikkeling van producten die het rendement van de installaties verbeteren.

Voor meer efficiëntie HVAC-installaties

Met een uitgebreid programma aan totaaloplossingen voor HVAC- en procesinstallaties is Spirotech een vaste waarde op Install Day. De fabrikant vindt het event een ideaal moment om zijn expertise in verwarming en koeling aan een professioneel publiek voor te stellen. Traditiegetrouw wordt uitgepakt met enkele nieuwigheden. Deze editie zal Spirotech drie innovaties voorstellen: de ‘SpiroPure’ demineralisatietoestellen, de ‘SpiroVent S250’ mini-ontgasser en de ‘Spirotech expansievaten’.

De ‘Spirovent 5400/5600’ verwijdert continu de luchtbellen uit het cv-water.

Al vele jaren ontwikkelt Spirotech betrouwbare oplossingen voor verwarming- en koelsystemen. “Onze oplossingen zijn allemaal relevant voor het verbeteren van de waterkwaliteit”, vertelt Eddy Jansen, Business Manager Spirotech België. “We optimaliseren zowel de intrinsieke eigenschappen van het verwarmingswater als het rendement van de systemen. Kortom, onze producten zorgen ervoor dat de werking verbetert en er minder slijtage optreedt. Hierdoor is er minder uitval door storingen, waardoor het comfort van de installatie voor de gebruiker op een hoger niveau wordt gebracht. Bovendien kunnen we aanzienlijke energiebesparingen garanderen.”

Betere waterkwaliteit, beter rendement

Vandaag ligt de focus van Spirotech vooral op producten waarmee de intrinsieke waterkwaliteit in  verwarmingsinstallaties kan worden verbeterd. Een belangrijke nieuwigheid op dat vlak zijn de ‘SpiroPure’ demineralisatietoestellen, een productgamma dat ook inspeelt op de recente Technische Voorlichting van het WTCB, TV278: verwarmings­installaties met warm water – aan­bevelingen om afzettingen en corrosie te voor­komen. “Met onze vul- en bijvul­stations creëert u zelf het perfecte installatie­water voor alle verwarmings­­doeleinden,” vertelt Eddy Jansen. “Deminerali­satie van het verwarmings­­water voor­komt niet alleen hardheids­afzettingen (ketel­steen of kalk), maar heeft ook een positief effect op het corrosie­gedrag. Dankzij de specifieke harsen wordt de zuurtegraad (pH-waarde) van het water gestabiliseerd en voldoet het verwarmingswater onmiddellijk aan de eisen van iedere ketelfabrikant en de geldende Duitse richtlijnen VDI2035.”

De ‘Spirovent Superior S250 is een nieuwe mini-ontgasser die bijna geruisloos werkt.

Continu ontluchten

Daarnaast blijft de R&D-afdeling van Spirotech ook inzetten op de ontwikkeling van producten die het rendement van de installaties verbeteren. “Dat blijft een belangrijk thema, zeker in deze tijden waar de energiefacturen de pan uit swingen”, aldus Eddy Jansen. “Het water in uw cv-installatie bevat lucht die zich vrij snel kan ophopen in de radiatoren. Lucht in een cv-installatie werkt als een rem op de warmteoverdracht en zal onmiddellijk het rendement van de ketel verlagen. Dit leidt tot een verstoring van de temperatuurhuishouding en het onnodig bijstellen van de kamerthermostaat. Alleen een zeer regelmatige ontluchting van het systeem kan dit voorkomen. Onze ‘SpiroVent’ ver­wijdert continu de luchtbellen uit het cv-water. Dit zorgt voor dermate hoge besparingen op stook­kosten dat de aankoop van het toestel meestal binnen het jaar is terugverdiend.”

De ‘SpiroPure’ Home Fill XL is een van de nieuwigheden die de bezoekers op de Spiromatic stand kunnen ontdekken.

Geruisloze mini-ontgasser

Op Install Day kan de bezoeker kennismaken met enkele nieuwe uitvoeringen van deze unieke apparaten:  ‘SpiroVent Superior S250’ , een mini-ontgasser die bijna geruisloos werkt. “Het is zeker de moeite om kennis te maken met deze nieuwste aanwinst in ons Superior-assortiment”, vertelt Eddy Jansen. “Deze unieke, efficiënte en krachtige vacuüm-ontgasser houdt de installatie lucht­vrij. Tege­lijk robuust en compact is dit het ideale product om het rendement van warmtepomp­systemen te optimaliseren.”

Voor een geïntegreerde totaaloplossing

Spirotech wil op Install Day ook zijn nieuwe membraan-drukexpansievaten voor gesloten ver­warmings- en koelwatersystemen aan het professio­nele publiek voorstellen. “Deze zijn ont­worpen volgens de geldende normen en beschik­baar in zowel vlakke vorm (discus) als standaard­uitvoering. Een hoogwaardige membraan (balg) zorgt voor betrouwbare werking. Door deze oplossing voor optimaal drukbehoud aan ons huidig productgamma toe te voegen, kunnen we onze klanten een geïntegreerde totaaloplossing bieden om het HVAC-systeem op alle aspecten in goede conditie te houden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details