NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Voorbeschouwing InterSolutions 2020

Voorbeschouwing InterSolutions 2020

9e editie InterSolution op 15 en 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent: internationale vakbeurs toont veelbelovende toekomst van solarmarkt

Er wacht de zonne-energiemarkt een mooie toekomst. Zonnewarmte verwerft een steeds grotere plek in de energietransitie. Met de snelle groei in Vlaanderen en Nederland, neemt ook het aantal marktspelers toe. InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent, biedt de solarprofessional een totaaloverzicht van de laatste nieuwe innovaties die er op de markt te vinden zijn. Toegang is gratis mits online voorregistratie. “Op deze manier hopen wij een steentje bij te dragen aan de verdere grootschalige uitrol van zonne-energie”, aldus Delphine Martens, die het event intussen al voor de negende keer organiseert.

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in de nieuwbouwmarkt. Bovendien rukken in het landschap ook grondgebonden zonneparken meer en meer op. En de hete zomer van 2019 is voor menig Vlaming en Nederlander een ‘eye-opener’: het klimaat verandert, zonne-energie blijkt een verstandige keuze. Delphine Martens: “De sector is aan een stevige heropleving bezig, maar er is nog een lange weg te gaan naar de Europese vastgelegde energiedoelstellingen. De solarwereld evolueert razendsnel, zowel wat schaalgrootte als wat technologie betreft. Met een bezoek aan InterSolution is de professional weer helemaal mee met de allernieuwste producten en ontwikkelingen.”

Exclusief voor solarprofessionals

InterSolution biedt ruime mogelijkheden voor marktspelers die direct contact willen leggen met collega’s, klanten en leveranciers. In 2019 groeide het bezoekersaantal met 6 %. Een bezoek aan InterSolution is nuttig voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. Delphine Martens: “Zoals steeds hanteren we ook dit jaar een strenge selectie inzake het profiel van de bezoekers om kwaliteitscontacten te garanderen. Kwaliteit primeert boven kwantiteit.” Voorbije editie kwam maar liefst 18 % van de bezoekers uit Nederland.

Aanbod 2020

Reeds in juli 2019, meer dan een halfjaar voor de start van de beurs, was ruim driekwart van de beschikbare standruimte ingevuld. Toonaangevende leveranciers uit heel Europa (onder andere uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Israël…) etaleren op InterSolution traditiegetrouw hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software. Voor veel standhouders is de tweedaagse vakbeurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de voornaamste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt, om nieuwe leads en projecten binnen te halen en om bestaande relaties te onderhouden. “En omdat InterSolution in januari plaatsvindt, aan het begin van het nieuwe jaar, is de vakbeurs de ideale gelegenheid om hun aanbod van 2020 voor te stellen”, aldus Delphine Martens.
Zo zet de groeiende belangstelling voor batterijopslag zich ook komende editie door. Ook monitoringsoftware is de laatste jaren gemeengoed geworden en maakt vast deel uit van het beursaanbod. Daarnaast hebben exposanten en bezoekers toenemende aandacht voor energiemanagement, onder meer omwille van het dreigende stroomtekort in België, en voor centrale omvormers, aangezien solarprojecten in omvang alsmaar groter worden.
Kortom, InterSolution 2020 brengt een actueel totaaloverzicht van: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

Gratis Masterclasses

Ook dit jaar worden er in de conferentieruimte van de beurshal een reeks gratis Masterclasses door deelnemende exposanten aangeboden. Deze infosessies zijn praktijkgericht en geven duiding bij de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt. Het programma van de Masterclasses vind je vanaf december op www.intersolution.be.

Waarom InterSolution 2020 bezoeken?

  • De allereerste solarvakbeurs in de Benelux
  • Op twee dagen tijd maak je kennis met de grootste marktspelers en hun laatste nieuwe producten en services
  • Ruime netwerkmogelijkheid met kwaliteitscontacten uit heel Europa
  • Gratis Masterclasses over de nieuwste innovaties en technologieën
  • Gratis toegang na voorregistratie op www.intersolution.be

 

InterSolution in het kort

De vakbeurs InterSolution vindt plaats in Hal 8 in Flanders Expo Gent (België). Op woensdag 15 januari is de beurs geopend van 9.30 uur tot 20 uur. Op donderdag 16 januari zijn de openingstijden 9.30 uur tot 18 uur. Registreren voor een gratis bezoek aan InterSolution 2020 kan op de website www.intersolution.be met actiecode. Op de website vind je ook een actueel overzicht van de deelnemende exposanten. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nog steeds aanmelden via [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details