Koperleidingen
01:12
13-10-2017

Voorgeïsoleerde koperleidingen voor airco en warmtepomp

Een koelleiding is één van de meest essentiële onderdelen van een airconditioning of warmtepomp. De voorgeïsoleerde koelleidingen van Inoac behoren tot de meest performante leidingen die momenteel op de markt zijn. Meest gekend zijn de hoogwaardige voorgeïsoleerde koperleidingen.

Maar ook dankzij haar stijlvolle kunststof leidinggoten heeft Inoac bij heel wat HVAC-installateurs een streepje voor.  Inoac Corporation is een Japanse fabrikant van producten en materialen gebaseerd op polyethyleen, polyurethaan, rubber en andere synthetische stoffen. Het bedrijf is actief in diverse industrietakken, waaronder automotive, informatietechnologie en de bouwsector.

Hitteressistentie
Een laag polyethyleen hars omwikkelt alle koperleidingen van Inoac. Rond die eerste zit onmiddellijk een tweede veerkrachtige laag hard polyethyleen schuim. Die tweede laag is uit dit materiaal gemaakt omdat polyethyleen schuim over een uitstekende hitteresistentie beschikt. Bij de serie koelleidingen die geschikt zijn voor brandklasse M1, is dit schuim brandvertragend.

Koperleidingen
Het gamma bestaat uit vele uitvoeringen, standaard of brandwerend, op rol of in rechte harde lengtes. De bijhorende fittings en wartels zijn lekvrij.

Koelgassen
Die hitteresistentie is nodig want de leidingen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor alle types koelgassen en om voortdurend te gebruiken bij een temperatuur van 100°C en intervaltemperaturen tot 120°C. Doordat het hittebestendig isolatiemateriaal en de koperen leiding 1 volledig geheel vormen, met een effectieve resistentie tegen opbouwende condens, is er geen extra isolatiemateriaal nodig. Bij het optrompen van Inoac leidingen ontstaan bovendien geen scheuren. Dit alles zorgt ervoor dat het volledige installatieproces snel en efficiënt kan gebeuren.

Lekvrij
Inoac beschikt over vele uitvoeringen, standaard of brandwerend, op rol of in rechte harde lengtes. De fittings zijn zo ontwikkeld zodat ze leidingen zonder flare verbinden met het toestel. Een labotest wees uit dat de fittings drukbestendig zijn tot 130 Bar. Bovendien zijn ze lekvrij. Ook de bijhorende wartels zijn lekvrij en voorkomen een vervorming van de flare. Alle koperleidingen zijn van soepel koper en buigen zonder vouwen in de installatie. Met beperkt gereedschap zijn ze snel en eenvoudig te monteren.

Tekst: Dave Cuypers    Beeld: Linum
Uitgelichte foto boven: 
De leidingen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor alle types koelgassen en om voortdurend te gebruiken bij een temperatuur van 100°C en intervaltemperaturen tot 120°C.

Installatie en Bouw België partners

Informazout