NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
VRF-systeem zorgt voor aangename ­werkomstandigheden

VRF-systeem zorgt voor aangename ­werkomstandigheden

PLPCoatings, wereldspeler in professionele oppervlaktebehandeling, koos ervoor om in zijn vestiging in Tessenderlo de verwarmings-en koelingsinstallaties te vernieuwen. Dankzij de individueel regelbare VRF-systemen kunnen ruimtes individueel gekoeld worden en kan het personeel te allen tijde in een aangename omgeving werken.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche, is PLPCoatings een begrip geworden in het wereldje van professionele oppervlaktebehandeling. Vanuit Tessenderlo storten ze zich intussen ook op de buitenlandse markt. Hittebestendige verf, anti-corrosieverf, vloerverf voor kartingbanen, anti-graffitiverf en verf voor wegmarkeringen zijn enkele van de specifieke en kwalitatieve producten waar PLPCoatings zich mee onderscheidt en waarmee het ook op internationaal vlak tot een belangrijke wereldspeler is uitgegroeid.

ASS Lewis: LG Airco

Anno 2020 koos PLP er voor om zijn ruimtes individueel te gaan koelen.

 

Uitdaging

PLPCoatings zet alle zeilen bij om te blijven groeien. In die optiek is het personeel één van de belangrijkste troeven voor een bedrijf met ambities. Daarom streeft PLPCoatings naar de ideale werkomstandigheden. Het tevreden houden van het personeel wordt hoog in het vaandel gedragen. Daarom deed PLPCoatings een beroep op LG om tijdens de warme zomers op voldoende verkoeling te kunnen rekenen en ook bij frissere temperaturen buiten, binnen in de burelen en labo’s in een aangename omgeving te kunnen werken.

Oplossing

PLPCoatings besloot om bij een renovatie zijn verwarmings- en koelingsinstallaties een forse upgrade te geven en koos opnieuw voor LG. In samenspraak met de installateur opteerde PLPCoatings voor een VRF-systeem. Een van de meest veelzijdige installaties op de markt. Het Variable Refrigerant Flow System brengt de efficiëntieverliezen terug tot een strikt minimum. Een bron van comfort die op een duurzame en kosten efficiënte manier wordt aangedreven. De installatie is vrij eenvoudig uit te voeren en het is een bijzonder krachtig toestel.

ASS Lewis: LG Airco

In samenspraak met de installateur opteerde PLPCoatings voor een VRF-systeem.

 

Voordeel

De nieuwe installatie vervangt het LG synchro-systeem dat jarenlang aan de eisen van PLP Coatings voldeed, maar anno 2020 koos PLP er voor om zijn ruimtes individueel te gaan koelen omdat de landschapskantoren, labo’s, vergaderruimtes en de eetzaal niet allemaal op dezelfde tijdstippen verkoeling nodig hebben. De individueel regelbare VRF-systemen bieden op dat vlak een groot voordeel dat niet alleen kostenbesparend interessant is, maar ook voor een aangenamere werksfeer zorgt. Een aspect dat PLPCoatings als een extra troefkaart beschouwt in de ‘war for talent’ om werknemers aan boord te houden en verse krachten aan te trekken. Ook de inkomhal – waar PLPCoatings bezoekers en clienteel over de vloer krijgt – kan voortaan gekoeld worden.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details