NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vruchtbare samenwerking

Vruchtbare samenwerking

Een groeiende Nederlandse verlichtingsfabrikant en een Belgische partner, dat zijn Internova en Metalight. Een jarenlange samenwerking die stoelt op duidelijke afspraken en een duidelijke communicatie. 

Breda in hart en nieren bij Internova. De producent van ledverlichting voor retail-, hospitality- en kantoortoepassingen werd in 1996 opgericht in de Nederlandse stad en is, ondanks enkele verhuizingen, daar nog steeds gevestigd. “Recent betrokken we onze nieuwste locatie, in een KMO-zone in ontwikkeling”, aldus Thomas van Dijk van Internova. “Een grotere locatie was nodig om onze flinke groei te ondersteunen.” 

Verlichting van Internova, op maat gemaakt voor het project ‘Kevin Shoes’, een ontwerp van Studio We Want More.

 

Productie en assemblage op maat

Internova produceert en assembleert in Nederland. “Alle componenten zijn aanwezig in ons nieuwe magazijn waar ook een assemblageteam aan de slag is”, aldus van Dijk. “Het grote voordeel van onze werkwijze is dat we met deze componenten producten volledig op maat van het project van onze klanten maken. Als OEM-dealer van Philips en Osram hebben we steeds de meest recente ontwikkelingen binnen handbereik. Zijn er speciaal ontwikkelde modules nodig om voeding of mode in het juiste licht te zetten, dan monteren we die in de juiste behuizing en is het gewenste product klaar. Daarnaast werken we als Casambi-partner ook intens samen rond nieuwe ontwikkelingen die gebruikmaken van deze software.” Internova garandeert bovendien een snelle levering. Daarnaast werkt de fabrikant heel duidelijk via geselecteerde partners. “We hebben geen webshop, er staan geen prijzen in onze brochures en projectbescherming is heilig”, benadrukt van Dijk. “Contacteert een (potentiële) eindklant ons rechtstreeks, dan verwijzen we hem of haar door naar onze partner in de buurt. Enkel zo komen we tot een jarenlange en vruchtbare samenwerking.” 

Luxe herenzaak Oger, met verlichting van Internova.

Verlichting is een service

Een voorbeeld van zo’n vruchtbare samenwerking is deze met het in Herentals gevestigde 

Metalight. Enkele jaren geleden werkten Internova en Metalight voor het eerst samen en sindsdien werd de samenwerking enkel maar intenser. “Metalight is er voor de professionals”, verduidelijkt zaakvoerder Kristof Vandermeeren de werkwijze bij Metalight. “Professionals verdienen een partner die verder gaat dan enkel het verdelen van verlichting van hoogstaande kwaliteit. Het kiezen van de juiste verlichting is belangrijk, vandaar dat we met Metalight aanwezig (willen) zijn van bij het begin van een project. Lichtplanning, werfvergaderingen,… Metalight is de 

verlichtingspartner binnen het project. Meer zelfs, na de levering van de gewenste producten houdt het voor ons niet op. Bij het einde van het project gaan we naar de werf en regelen wij de verlichting in. Een extra service naar onze klanten toe.”

Vandermeeren schrijft de vlotte samenwerking tussen Metalight en Internova toe aan een heel duidelijke communicatie en de snelheid van handelen. “Internova kan steeds de gewenste producten leveren en respecteert steeds de vooropgestelde levertermijn”, aldus Vandermeeren. “Daarnaast is het concept ‘project-

bescherming’ heilig. De goede communicatie tussen Internova en Metalight maakt dit mogelijk en dat zorgt ervoor dat beide partijen steeds klaar kunnen staan voor advies en begeleiding.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details