Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Waar mensen samenkomen, is schone lucht nodig

Ricoh
Na de ingebruikname van het callcenter kregen de werknemers van Ricoh klachten zoals hoofdpijn en droge ogen. Deze klachten zijn dankzij de luchtreinigers van Euromate verdwenen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Euromate

9 januari 2023 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Luchtreiniging bespaart energie en verlaagt ziekteverzuim

Op elke werkplek en overal waar mensen samenkomen is er vervuiling van lucht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fijnstof, virussen, bacteriën, gassen en geuren. Door 47 jaar opgebouwde ervaring weten ze bij Euromate precies wat er in elke ruimte aan de hand is. Het bedrijf uit Breda heeft hiervoor bewezen effectieve oplossingen op maat. Want luchtreiniging zorgt voor minder ziekteverzuim, veilige en schone binnenlucht én besparing in energiekosten.

Marco Balkema, Business Development Manager.

Euromate houdt alles binnenshuis, van de uitgebreide ‘research & development’-afdeling tot de installatie en het periodieke onderhoud achteraf. De ervaren monteurs rijden daarvoor voortdurend de Benelux rond. Denk hierbij aan luchtreinigers installeren, onderhoud uitvoeren en filters vervangen. Vanaf het eerste contact­moment voorziet Euromate de gewenste informatie over een specifiek probleem en de passende oplossing. Elk klein detail van elk project wordt uitvoerig besproken en onderbouwd, waardoor elke geplaatste installatie maatwerk van zeer hoge kwaliteit is.

Groeiend bewustzijn

Marco Balkema, Business Development Manager Euromate: “We merken dat het bewustzijn over het belang van de kwaliteit van binnenlucht stevig aan het groeien is. Onze ervaring leert echter dat een werkomgeving vaak onzichtbare vervuiling bevat. Door het reinigen van de binnenlucht zorgen wij ervoor dat werkruimtes schoner worden. Vervuiling zoals virussen, bacteriën, fijnstof, geuren, gassen en olienevel wordt gereduceerd. Het creëren van schone binnenlucht door luchtfiltering en luchtzuivering draagt bij aan de gezondheid van werknemers en vermindert verzuimkosten. Maar wat al eens vergeten wordt is dat elektronica veel last heeft van fijn stof. Dus luchtreiniging vermindert storingen en onderhoudskosten aan machines. Tot slot draagt gezonde binnenlucht bij aan het imago van een bedrijf. Niet onbelangrijk in tijden waar goede medewerkers een schaars goed geworden zijn.”

Stand-alone luchtreinigers zijn een goede oplossing in oude schoolgebouwen waar het plaatsen of aanpassen van een ventilatiesysteem onmogelijk is.

Beter geïsoleerde gebouwen hebben nood aan luchtcirculatie

Ester van Loon, Marketing en Communicatie Medewerker: “Schone lucht is simpelweg van levensbelang. Zonder dat je het door hebt, adem je in binnenruimtes schadelijke stoffen in die de luchtkwaliteit beïnvloeden. Zeker als je weet dat zowat alle gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn en er dus nauwelijks nog natuurlijke luchtcirculatie is. Door de binnenlucht continu te reinigen kun je voor een gezonde (werk)omgeving zorgen.”

“Een van onze populaire producten is de VisionAir Blue Line. Het pakt schadelijke luchtvervuiling aan en is breed inzetbaar dankzij de unieke filtercombinaties. Deze luchtreiniger is geschikt voor installatie aan het plafond en aan de muur, of je kan ook kiezen voor een verrijdbare standaard. Afhankelijk van de ruimte en de specifieke vervuilingen biedt de VisionAir Blue Line een perfecte plug-and-play-oplossing op maat voor alle ruimtes waar mensen samenkomen.”

Bij Welkoop in Apeldoorn kwam men er ná de bouw van de hal achter dat er een stofprobleem was. Dit werd opgelost door het plaatsen van luchtreinigers van Euromate.

Optimale luchtcirculatie = lager energieverbruik

In industriële omgevingen zoals werkplaatsen, productiebedrijven en warehouses komen veel stofdeeltjes vrij die overlast veroorzaken. Hierdoor krijgt personeel gezondheidsklachten, hebben machines vaker storingen en zijn producten stoffig. Deze problemen zijn gemakkelijk op te lossen door de lucht op een professionele manier te reinigen. 

Marco Balkema: “De Dust Free Industrial (DFI) 8500 is een totaaloplossing die een stofvrije werk­omgeving en jarenlang gebruiks- en bedienings­­gemak garandeert. Met behulp van innovatieve filtertechnologie en slimme techniek wordt altijd schone lucht verspreid. Daarnaast zorgt het strategisch inzetten van deze industriële lucht­reiniger voor flinke besparingen zoals een lager energieverbruik als gevolg van optimale luchtcirculatie. Het is bewezen dat een schone, stofvrije werkomgeving leidt tot minder uitval van machines, minder ziekteverzuim en lagere schoonmaak- en onderhoudskosten. Daarnaast draagt het strategisch inzetten van de DFI 8500 bij aan een lager energieverbruik, als gevolg van een optimale luchtcirculatie.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details