NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Waarom druk doen als het met flow kan?

Waarom druk doen als het met flow kan?

De innovatieve Multiflow-technologie van Belimo vindt steeds meer ingang in de bouwsector. Heel wat installatiebedrijven doen beroep op deze efficiënte totaaloplossing, in plaats van te werken met een constante drukregeling. Daeninck & Deweerdt en Ecompany zien in de nadruk op flow alleen maar voordelen.  

Installateurs kunnen bij Ecompany terecht voor oplossingen met betrekking tot energiemeetsystemen en regelapparatuur. Bart Vrolijkx, Sales Manager bij Ecompany: “Onze kennis van kwalitatieve meters stelt ons in staat om custom-made en efficiënte totaaloplossingen aan te bieden.” Sinds 2017 is het bedrijf Belimo-partner. “Installateurs kunnen bij ons ook de mondiaal leidende aandrijvings- en kleptechnologie van Belimo vinden.”

Debiet per zone in kaart

Installatiebedrijf Daeninck & Deweerdt deed dan ook een beroep op Ecompany en de oplossingen van Belimo, om een eenvoudige inregeling mogelijk te maken. De focus in de bouwsector ligt meer dan ooit op maximale energiebesparingen. Daarom koos Daeninck & Deweerdt reeds voor een switch van een constante drukregeling, naar de regeling met Multiflow van Belimo. Bral: “Multiflow is een combinatie van verschillende bewezen Belimo-technologieën die samengevoegd zijn tot een innovatief systeem, waarbij de levering van het aantal liters van zowel warm als gekoeld water per ruimte afhankelijk wordt gemaakt via aanwezigheidsdetectie. Zo kunnen we het debiet per zone in kaart brengen, waarbij de pompen optimaal aangestuurd worden.”

Ook Bart Vrolijkx van Ecompany is voorstander van de nadruk op flow. “Flow regelkogelkranen zijn uitstekend geschikt om een gebouw eenvoudig in te regelen. En dan  is de keuze voor Belimo vanzelfsprekend. Het Multiflow systeem is immers zelfregelend. Je kan echt gaan werken op vraag en daardoor is het systeem, vooral in deellast, veel energiebesparender.” Een groot voordeel van Multiflow is dat je te allen tijde weet wat er gebeurt in de installatie, voegt Bral toe: “In één oogopslag heb je zicht op verschillende gegevens op hetzelfde moment, zoals temperatuur (vertrek en retour), debiet en energie verbruik. Ook de ‘Delta T’-manager is een groot voordeel: door deze te activeren kan je de delta T tussen aanvoer en retour van een kring onder controle houden, om een overshoot van onnodig debiet tegen te gaan.”

Gebouwbeheersysteem

De communicatie tussen de 6-weg regelkogelkranen, Belimo Energy Valves™ en pompen kan via een BACNET-bus gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem. “Zo kan de klant de hele installatie extern monitoren en bijsturen”, aldus nog Bral. Ook de inregeling kan vanzelf gebeuren. “De installateur moet dan enkel de plaatsing verzorgen”, besluit Vrolijkx.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details