NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Waarom verduurzamen naar led verlichting belangrijk is

Waarom verduurzamen naar led verlichting belangrijk is

Je huis duurzaam maken is iets wat bij de laatste trends hoort: van isolerende HR+ ramen tot dakisolatie, in elke categorie valt wel iets te bedenken. Wist je dat LED verlichting in huis plaatsen ook enorme voordelen met zich meebrengt? Hier een overzicht van diverse redenen om voor LED lampen te kiezen. 

 

Geen onnodig hoog verbruik

De oudere halogeen verlichting staat bekend om het hoge verbruik en de flinke hitte die van een lamp afkomt. Spaarlampen waren destijds de oplossing om zuinige verlichting in huis te hebben. Het nadeel was wel dat deze lampen een opwarmtijd hadden. LED lampen hebben dit probleem niet: je krijgt verlichting op volle sterkte en het verbruik ligt op slechts enkele watt waardoor er flink op de energierekening kan worden bespaard. En er wordt absoluut niet ingeleverd op de sterkte van het licht.

Lange levensduur

Niet alleen heeft LED verlichting een laag verbruik, het gaat ook zeer lang mee in gebruik. Daarbij zijn deze lampen ook goed bestand tegen regelmatig aan- en uitzetten. Hierdoor heb je geen last van de kosten van het regelmatig vervangen van lampen en ontzie je het milieu ook. Daarbij zijn de gebruikte materialen in een LED lamp ook milieuvriendelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een spaarlamp.

Brandveiligheid

Gevaarlijke producten heb je liever niet in huis. De ouderwetse gloeilampen kunnen vanwege de hoge temperatuur gevaarlijk zijn als je er met je handen tegenaan komt. Denk aan bijvoorbeeld bureaulampen, kerstboomverlichting en ga zo maar verder. Vanwege de hitte kan er in sommige situaties waarbij veel van deze verlichting wordt gebruikt, zelfs brand ontstaan. Met LED verlichting heb je dit probleem niet. De lampen hebben een lage warmte afgifte en zijn gewoon aan te raken wanneer ze aanstaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details