Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

WAGO Gelbox

De WAGO gelbox beschermt snelklemmen tegen vocht en conform IPX8.

6 september 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Snelklemmen eenvoudig en conform IPx8 tegen vocht beschermen

Condens, hevige regenval, een krachtige waterstraal: wanneer vocht en elektriciteit elkaar ontmoeten, kan er snel kortsluiting ontstaan. Het gebruik van gietmateriaal is in dit geval een beproefde oplossing. Met een gelbox biedt WAGO nu een aantrekkelijk alternatief om de bescherming tegen vocht conform IPX8 nog sneller, eenvoudiger en veiliger te realiseren.

Box open, klemmen plaatsen, box dicht

“Direct klaar voor gebruik, altijd goed toegankelijk en onbeperkt houdbaar – dat zijn de voordelen van de WAGO gelbox als het om de bescherming van snelklemmen tegen nattigheid en vocht gaat, bijvoorbeeld in het buitenbereik”, vat Sebastian Heemeier, productmanager bij WAGO, de voordelen samen. De gelbox kan eenvoudig en snel worden gebruikt: “box open, klemmen erin, box dicht”, licht Sebastian Heemeier toe.

Kwaliteitsgel van Cellpack – siliconenvrij en zonder registratieplicht

De gebruikte polyurethaangel is siliconenvrij. “De WAGO gelbox kan daardoor in alle takken van de industrie worden gebruikt, ook in bereiken waar lak, verf en andere gevoelige producten worden gebruikt”, aldus Heemeier. Bovendien is de gel reeds uitgereageerd, zodat de gelbox niet onder de registratieplicht valt. De WAGO gelbox is verkrijgbaar in zes formaten, kan veelzijdig in het laagspannings- en extra laagspanningsbereik worden ingezet en is bovendien compatibel met de snelklemmen van de serie 2273 en de universele snelklemmen van de serie 221 van WAGO.

De specialist voor verbindingstechniek uit het Duitse Minden heeft de gelbox samen met echte experts op het gebied van vochtbescherming ontwikkeld – het bedrijf Cellpack. “Op het gebied van gietmateriaal geniet Cellpack een uitstekende reputatie, net zoals WAGO op het gebied van de verbindingstechniek. We zijn dan ook blij dat we deze gerenommeerde fabrikant als ontwikkelingspartner hebben kunnen winnen”, aldus Sebastian Heemeier, productmanager bij WAGO.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details