NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wanneer luchtkwaliteit en thermisch comfort hand in hand gaan
De producten van Aldes – hier een InspirAIR ventilatiesysteem met dubbele luchtstroom – vallen op door hun installatie- en gebruiksgemak.

Wanneer luchtkwaliteit en thermisch comfort hand in hand gaan

Aldes, een internationaal familiebedrijf met hoofdzetel in Lyon, kan terugvallen op bijna een eeuw ervaring op vlak van luchtkwaliteit en thermisch comfort, en dit zowel in de residentiële als de tertiaire sector. Het merk is al een twintigtal jaar actief in België, voornamelijk met een fabriek die het volledig luchtverdeelgedeelte van de groep produceert. Aldes legt nadruk op de kwaliteit en het gebruiksgemak van de producten, evenals op de nauwe band die het bedrijf met zijn klanten onderhoudt. 

Met wereldwijd ongeveer 1.500 werknemers en 12 fabrieken, voornamelijk in Europa, is Aldes een belangrijke speler in de markt. Frédéric Giraudet is directeur voor West-Europa. In afwachting van het aantreden van de nieuwe Belgische directeur van Aldes Benelux, neemt hij de rol van interim-directeur op zich. “In België worden we nog niet helemaal naar waarde geschat. We willen onze bekend­heid vergroten, vooral door samen te werken met regionale groothandels”, zegt Frédéric Giraudet.

‘Wij houden ook rekening met het ontwerp, en streven naar producten die zowel intuïtief als esthetisch zijn.’

Nabijheid en service

Aldes is aanwezig in alle geledingen van de markt, van pre-sales tot after-sales. Het Belgische team staat dan ook klaar om bestekschrijvers te helpen bij hun projecten, installateurs en distributeurs bij de uitvoering en de follow-up, evenals de eindgebruiker. Aldes kan in België al rekenen op een vijftiental verdelers en 120 verkooppunten. Een netwerk van ATP (Approved Technical Partners) verzorgt mee de inbedrijfstelling en het onderhoud van de ventilatie-installaties met dubbele luchtstroom. Een verlengde garantie van twee jaar op onderdelen en arbeid versterkt het vertrouwen in de producten. 

Aldes biedt ook opleidingen op maat aan, in zijn showroom in Hermalle-sous-Argenteau, of in samen­werking met partners zoals de Waalse architecten­vereniging UWA (Union Wallonne
des Architectes). 

Een volledig aanbod, van residentiële tot kleine commerciële gebouwen

Frédéric Giraudet: “Ons aanbod is gebaseerd op betrouwbaarheid en gebruiksgemak van de producten, en natuurlijk ook op technische performantie. Wij houden ook rekening met het ontwerp, en streven naar producten die zowel intuïtief als esthetisch zijn.  

Producten die zichtbaar kunnen worden gelaten, zijn immers gemakkelijker te onderhouden. De hoge efficiëntie op akoestisch vlak past ook in deze ambitie.”

Van ventilatie met enkel debiet (waarvoor tot 15 december een promotie loopt) tot systemen met dubbel debiet en warmteterugwinning: het aanbod voor de residentiële markt is zeer ruim. De producten zitten boordevol functies die een eenvoudige installatie en intuïtief gebruik mogelijk maken. Zo wordt het InspirAIR WTW-systeem gekenmerkt door een complete reeks filters die de eindgebruiker zelf kan vervangen. In de premium­versie kan het systeem worden bediend via de AldesConnectTM-toepassing, met de mogelijk­heid tot programmering. Ook aan de installateur wordt gedacht, want bij de laatste versie van het gamma is het mogelijk de stroom­richting direct ter plaatse om te keren.

Het idee achter de T.Flow hygro+ thermodynamische boiler is om de lucht die door het ventilatiesysteem met één luchtstroom wordt afgezogen, te gebruiken om sanitair warm water te produceren.

Het idee achter de T.Flow hygro+ thermo­dynamische boiler is om de lucht die door het ventilatiesysteem met één luchtstroom wordt afgezogen, te gebruiken om sanitair warm water te produceren. Het architectenbureau Dethier heeft dit ingenieuze systeem gekozen voor een klein wooncomplex in de Luikse hoogten. Zo is dit project uitgegroeid tot een voorname referentie voor Aldes.

Buiten de residentiële sector biedt Aldes bijzonder geschikte toepassingen voor kleine commerciële of openbare gebouwen, zoals scholen, hotels en winkels. De firma biedt complete systemen die rekening houden met diverse aspecten en vereisten, zoals luchtbehandeling, brandbeveiliging en akoestiek. Ook meer flexibele oplossingen zijn mogelijk, die bijvoorbeeld toelaten om elk klaslokaal van een school afzonderlijk uit te rusten. 

Ambities

Het coronavirus heeft de vraag naar degelijke oplossingen op vlak van luchtkwaliteit in de hand gewerkt. Aldes koestert dan ook sterke ambities voor België. Frédéric Giraudet: “COVID heeft ons allemaal gewezen op het belang van luchtkwaliteit voor de gezondheid van iedereen. Eén van de uitdagingen is het benutten van Europese fondsen om een grootschalige renovatie van gebouwen mogelijk te maken. Er bestaan efficiënte oplossingen, en die moeten eindelijk worden gebruikt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details