NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Warmte eenvoudig en  goedkoop uit de lucht halen

Warmte eenvoudig en goedkoop uit de lucht halen

De uiterst kwalitatieve warmtepompboilers van Stiebel Eltron bieden een efficiënte, milieuvriendelijke oplossing om heel het jaar door goedkoop warm water te produceren, op basis van duurzame energie.

Met de stil werkende warmtepompboilers van Stiebel Eltron besparen gebruikers tot 70% aan energiekosten voor de warmwaterbereiding. Omdat de centrale verwarmingsinstallatie tijdens de zomermaanden uitgeschakeld kan worden, wint heel het systeem aan efficiëntie.

Warmtepompboilers gebruiken gratis omgevingswarmte uit bijvoorbeeld uit de stookplaats, kelder of garage voor de opwarming van sanitair water. Bovendien ontvochtigen de warmtepompboilers de lucht in de ruimte, wat goed is voor het gebouw. Alle Stiebel Eltron warmtepompboilers zijn stekkerklaar en zijn dus snel en goedkoop te installeren.

We stellen graag drie diverse en veelzijdige types warmtepompboilers van Stiebel Eltron aan u voor:

Alle Stiebel Eltron warmtepompboilers zijn stekkerklaar en zijn dus snel en goedkoop te installeren.

 

SHP-A 220/300 (X) Plus: elegant en elektronisch

Met de SHP warmtepompboilers kan u op een duurzame manier warm water maken, onafhankelijk van uw centraal verwarmingssysteem. Ze bestaan in twee maten waarvan de kleinste maar 154,5 cm hoog is. De hoogwaardige isolatie rond het boilervat draagt bij tot hun bijzonder laag energieverbruik.

De comfortabele bediening met lcd-display past bij het hoogwaardig design. Met één druk op de knop bekomt u alle belangrijke informatie, zoals bijvoorbeeld de beschikbare hoeveelheid mengwater van 40 °C.

U kan elke SHP verbinden met een fotovoltaïsche of andere installatie, zoals het thuisnetwerk (omvormer naar keuze noodzakelijk). De X-versie kan u bovendien combineren met een thermisch zonnesysteem of met een andere externe warmtebron (zoals bijvoorbeeld het aanwezig verwarmingssysteem).

De uiterst kwalitatieve warmtepompboilers van Stiebel Eltron bieden een efficiënte, milieuvriendelijke oplossing.

 

SHP-F 220/300 (X) Premium: uitermate flexibel

De SHP-F Premium verenigt alle voordelen van de SHP-A Plus: compact, stil, efficiënt en compatibel met zonnesystemen, en kan bovendien aangesloten worden op luchtkanalen zodat het buitenlucht of afgevoerde lucht benut als warmtebron, tot temperaturen van -8 °C.

U kan de luchtkanalen horizontaal of verticaal aansluiten, bovenaan of aan de zijkant van het toestel. Zo biedt de SHP-F Premium een maximale flexibiliteit qua installatie en plaatsing in de opstelruimte.

Elke SHP warmtepompboiler heeft een onderhoudsvrije anode die ervoor zorgt dat het boilervat niet roest. In tegenstelling tot gewone anodes, moeten deze nooit vervangen worden, wat dan weer onderhoudskosten bespaart. De SHP kan ook communiceren met fotovoltaïsche zonnepanelen of een domoticasysteem, om zo energie-efficiënt mogelijk te werken.

WWS 20

De WWS 20 is een warmtepompboilermodule zonder boilervat. Ze kan gecombineerd worden met daartoe geschikte nieuwe of bestaande boilervaten van allerlei soorten en maten. Het hydraulisch split-systeem maakt het gemakkelijk om het toestel te verbinden en biedt tal van opstelmogelijkheden, ook in zeer lage ruimtes waarvoor een gewone warmtepompboiler te hoog is.

De WWS 20 kan werken op de omgevingslucht van de ruimte waar ze opgesteld is, maar ook op aangevoerde lucht via een luchtkanaal, met een temperatuur tot -5 °C.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details