NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Waterbehandelingsfilters die verwarmingsinstallateurs meer dan één troef te bieden hebben
Ook in het gamma van Fernox: Fernox Power Cleaner F8, een snelwerkende reiniger voor sterk vervuilde centraleverwarmingssystemen.

Waterbehandelingsfilters die verwarmingsinstallateurs meer dan één troef te bieden hebben

Fernox, dat wereldwijd oplossingen biedt voor waterbehandeling in huishoudelijke cv-installaties, bestaat dit jaar zestig jaar. Dat het bedrijf al zo’n lange staat van dienst heeft, heeft het in grote mate, zo niet enkel en alleen, te danken aan een hoogkwalitatief productportfolio dat constant up-to-date gehouden wordt. Wie beter dan een verwarmingsinstallateur kan die stelling kracht bijzetten? Wij spraken sanitair en HVAC-specialist Sébastien Lorent, die met zijn bedrijf ETS Lorent regelmatig warmtepompen met Fernox-filters plaatst. “Fernox-producten garanderen de veiligheid en optimale werking van warmtepompen en overleven de levensduur van de toestellen met gemak”, vertelt hij.

Sébastien Lorent gebruikt de Fernox-filters meer bepaald in de lucht-waterwarmtepompen van Panasonic die hij plaatst. “Voor de kleinere pijpsecties gebruiken we de TF1 Total Filter van Fernox, een hydrocyclonische en magnetische in-linefilter die gemaakt is van composietmateriaal en zowel past op horizontale als verticale leidingen”, begint hij te vertellen. “De filter laat zich eenvoudig installeren, maximaal onder een hoek van 45°, beperkt de doorstroming niet en kan in slechts enkele minuten worden gereinigd. Hij wordt geleverd met het actieve milieuvriendelijke dispergeermiddel Protector + Fluid F9 die de installatie beschermt tegen corrosie en kalkaanslag en zo de levensduur van de installatie verlengt – het concentratieniveau van die vloeistof in de installatie moet wel altijd worden gecontroleerd tijdens het jaarlijkse systeemonderhoud.”

“Voor de grotere leidingen maken we gebruik van Fernox’ TF1 Omega Filter”, gaat hij voort. “Die is vervaardigd uit vernikkelde messing en is net als de TF Total Filter een in-linefilter met een hydrocyclonische en magnetische werking. Ook de  TF1 Omega Filter laat zich vlot installeren en snel reinigen. Grote troef is het feit dat het niet nodig is de filter te demonteren tijdens het onderhoud, waardoor veel tijd wordt bespaard.”

Fernox biedt dankzij zijn bredere assortiment aan filter- en chemische producten een oplossing voor veel soorten verwarmingsinstallaties, ook in retrofitprojecten.

Al twaalf jaar trouwe afnemer

De HVAC-specialist gebruikt de filters van Fernox al meer dan twaalf jaar en kent de producten dus door en door. “Aanvankelijk kwamen we voor de filters in onze warmtepompen bij Fernox terecht op aanraden van onze leveranciers. Al heel snel begrepen we waarom zij Fernox aanraadden. De filters hebben gewoon een uitzonderlijke hoge kwaliteit. Ze garanderen de veiligheid van een warmtepomp en het behoud van het juiste debiet in het toestel en hebben een levensduur die minstens zo lang is als die van de warmtepomp zelf.”

“Fernox biedt dankzij zijn bredere assortiment aan filter- en chemische producten dat constant up-to-date gehouden wordt een oplossing voor veel soorten verwarmingsinstallaties, ook in retrofitprojecten. Ik kan geen installatie bedenken waar Fernox niet de juiste oplossing voor kan bieden. Daarnaast staat Fernox altijd klaar wanneer we technische of andere vragen hebben.”

Vorstbestendige ventielen van Fernox.

“Groeiende vraag naar filters”

Het mag duidelijk zijn: ETS Lorent zal ook de komende jaren trouwe klant van Fernox blijven. “Met de nieuwste verwarmingstechnieken en het algemeen verlangen naar meer energie-efficiëntie zullen filters voor water­behandeling in huishoudelijke verwarmings­installaties steeds vaker geplaatst worden. Die nieuwe verwarmings­technieken vereisen immers een zeker waterdebiet voor een efficiënte werking en dergelijke filters kunnen die verzekeren”, besluit Sébastien Lorent.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details