Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Waterbesparing en gebruik van duurzame materialen steeds belangrijker tijdens verbouwing

6 februari 2023 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel
  • 60% van de Belgen wilt gebruik maken van waterbesparende producten en duurzame materialen bij badkamer(ver)bouw(ing)
  • Waterbesparing en gebruik van duurzame materialen steeds belangrijker tijdens verbouwing
  • 1 op de 5 Belgen heeft wel eens last van temperatuurschommelingen tijdens het douchen.

Met torenhoge energieprijzen en de toenemende klimaatcrisis is het besparen van grondstoffen bij je thuis belangrijker dan ooit. Een recent onderzoek* van GROHE, ’s werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, bevestigd dat ook de Belgische consument hier bijzonder aandachtig voor is. Het onderzoek geeft inzicht in waterbesparing en het gebruik van duurzame materialen in de badkamer.

60% van de Belgen wilt gebruik maken van waterbesparende producten en duurzame materialen bij badkamer(ver)bouw(ing)

Cradle to Cradle: GROHE Eurosmart Wastafelmengkraan S-size 24192003 (€ 127,84 excl btw)

Belgen die op dit moment hun badkamer zouden (ver)bouwen geven aan om naast kostprijs ook rekening te houden met het duurzame aspect. 60% van de Belgen heeft het dan over waterbesparing en gebruik van duurzame materialen. De Cradle to Cradle (C2C) producten van GROHE bieden alvast een mooi alternatief. Alle C2C producten passen binnen het circulaire model en zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. Daarnaast sluit ook de GROHE EcoButton erg goed aan bij de vraag naar duurzamere producten. Economisch efficiënte waterbesparing is een must-have eigenschap van elke moderne thermostaat. De GROHE EcoButton bespaart tot 50% water tijdens het douchen en zit verwerkt in onder andere Grohterm 1000 en Grohterm 1000 performance. Samen met de GROHE Water Saving  technologie (die in een breed gamma aan kraanwerk verwerkt zit), bespaar je enkel op water en niét op comfort. De GROHE Water Saving technologie kan je o.a. terugvinden in de GROHE Tempesta 100 Handdouche met 2 stralen (5,7l/min).

Dankzij een waterbesparende thermostaatknop, zoals de GROHE EcoButton (die je in diverse thermostaatseries kan terugvinden zoals de Grohterm 1000, Grohterm 1000 performance of in Grohtherm SmartControl), kun je je waterfactuur verminderen door via de volumeregeling het waterdebiet praktisch te verminderen tot de hoeveelheid die je echt gebruikt. Zo verspil je niet nodeloos water en geniet je toch van een heel ontspannende en aangena(a)m(e) bad of douche.

GROHE Grohtherm 1000 Performance thermostaatkraan met ecobutton functie, 34827000. Prijs: €284,35 excl. BTW

Via de GROHE Water Saving technologie wordt het waterverbruik van de GROHE Tempesta 100 Handdouche met 2 stralen beperkt tot 5,7 l/min met behoud van een kwalitatieve waterstraal.

Tempesta 100 Doucheset 2 stralen 26803000. Prijs: €109,87 excl. BTW.

85% van de Belgen hecht veel belang aan veiligheid in de badkamer

Niet te verwonderen want een kwart van de Belgen gleed al eens uit op een natte vloer en ruim 10% verbrandde zich ooit aan de bad- of douchekraan. Met GROHE’s CoolTouch technologie behoort dat probleem tot het verleden, want thermostaten met CoolTouch technologie bevatten een innovatief koelkanaal dat een barrière creëert tussen het hete water en het chroomoppervlak aan de buitenkant. De kraan wordt op die manier nooit warmer dan de gewenste watertemperatuur. Ook blijft de termperatuur consistent, waardoor energie en onnodig waterverbruik bespaart wordt. De GROHE CoolTouch technologie is standaard voorzien op thermostaatkranen uit de series Grohtherm 1000 en Grohtherm 1000 Performance en op douchesystemen uit de series Euphoria 260 en Euphoria 310. De thermostaatkranen Grohtherm 2000 en Grohtherm SmartControl evenals de douchesystemen Euphoria SmartControl, Rainshower en Rainshower SmartControl bevatten ook GROHE’s CoolTouch technologie. 

Jezelf verbranden aan de bad- of douchekraan behoort tot het verleden dankzij de GROHE CoolTouch technologie. Hoe warm jij je douche ook wenst, het oppervlak wordt niet meer te heet als de temperatuur van het water stijgt.

GROHE Euphoria system 260 douchesysteem met thermostatische mengkraan. 27475002. Prijs: € 1.148,94 excl. BTW.

1 op de 5 Belgen heeft wel eens last van temperatuurschommelingen tijdens het douchen

Grohtherm 800 Cosmopolitan thermostatische douchekraan. 34765000. Prijs: € 325,93 excl. BTW.

Zeer jammer aangezien de meeste douches vaak niet langer duren dan 10 minuten, maar voor velen wel een kostbaar moment van ontspanning zijn! Producten met GROHE TurboStat technologie garanderen een stabiele temperatuur met een heerlijk warme (of koude, naar ieders wens) douche van begin tot einde. Zo blijf je aan het begin of einde van je dag letterlijk gespaard van een ongewenste koude douche. 

Dankzij de uiterste precisie en reactiesnelheid van de GROHE TurboStat technologie bespaar je ook op water en energie. Er gaan immers geen liters water verloren bij het zoeken naar de gewenste watertemperatuur, want de gewenste temperatuur wordt binnen een fractie van een seconde bereikt om vervolgens zo te blijven tijdens je douchebeurt.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van GROHE tussen 4 en 13 mei 2022 bij 2000 Belgen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 2000 Belgen bedraagt 2,08%.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details