NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Welzijn in publiek sanitair, het nieuwe normaal

Welzijn in publiek sanitair, het nieuwe normaal

Publieke toiletten werden als te onhygiënisch beschouwd en – omdat zij openbaar waren – per definitie ervaren als het tegendeel van privacy. Ze werden dus een noodzakelijk kwaad. Oorspronkelijk werden zij echter “plaatsen van gemak” of “gerieflijkheden” genoemd, met het idee praktisch en comfortabel te zijn voor iedereen.  

Het is nu tijd om dit verwaarloosde en soms versluierde onderwerp weer op de voorgrond te plaatsen bij het ontwerpen en inrichten van openbare voorzieningen (kantoren, winkels, luchthavens, restaurants, enz.).

Van de latrine naar de vitrine

Van de latrine naar de vitrine

Aangezien reizen veel betaalbaarder is geworden en het consumentengedrag is veranderd, worden veel mensen die vroeger vaker thuis zaten, nu mobieler. En naarmate het aantal gebruikers toeneemt en de grenzen tussen privé en openbaar vervagen, houden publieke en openbare gebouwen meer rekening met het belang van welzijn in de sanitaire voorzieningen.

De tendens naar design en comfort, die lange tijd is verwaarloosd, breekt nu door en de publiek-commerciële sector krijgt er steeds meer belangstelling voor.

Gebruikers willen zich nu overal “thuis” voelen. Het is essentieel geworden om het sanitair in openbare gebouwen opnieuw uit te vinden, aangezien dit nu, meer dan ooit, een uitstalraam is voor het hele gebouw.

Anticiperen op behoeften

Anticiperen op behoeften

Deze nieuwe realiteit heeft geleid tot een verschuiving naar meer hoogwaardige sanitaire voorzieningen.
Er is een sterk toenemende vraag naar vernieuwende diensten die beter zijn afgestemd op een veeleisend publiek en tegelijkertijd de specifieke kenmerken bieden die vereist zijn voor openbare plaatsen.

De gebruikers van openbare sanitaire installaties verwachten netheid, design en gebruiksvriendelijkheid (temperatuurregeling, gemakkelijke en intuïtieve bediening, contactloze bediening).
Facility managers of gebouwbeheerders eisen betrouwbare, veilige, hygiënische en water- en energiebesparende producten. Installateurs van hun kant hopen op een eenvoudige installatie en beperkt onderhoud. Een echte uitdaging dus, om aan ieders verwachtingen te voldoen.

Wanneer sanitaire voorzieningen knowhow vergen

Wanneer sanitaire voorzieningen knowhow vergen

Dankzij meer dan 90 jaar ervaring op de markt kan DELABIE aan al deze behoeften en verwachtingen van de gebruikers voldoen, ongeacht hun leeftijd, cultuur, geslacht of mate van zelfstandigheid.
De onderneming heeft welzijn dan ook tot een belangrijke overweging binnen haar R&D-afdeling gemaakt.

DELABIE is zich bewust van zijn centrale rol in het garanderen van de hygiëne en van zijn verantwoordelijkheid voor het milieu. Het biedt een uitgebreid assortiment producten aan met intelligente en efficiënte functies (vooral op het gebied van verminderd water- en energieverbruik).

Robinet automatique d’urinoir TEMPOMATIC 4

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan ecologisch ontwerp en recycleerbaarheid.

De volgende producten zijn voorbeelden die zowel aan de verwachtingen van de gebruikers als aan de specifieke eisen van de openbare sector voldoen: de elektronische urinoirspoeler TEMPOMATIC 4, met contactloze bediening en automatische spoeling van de leidingen, garandeert totale hygiëne.

DELABIE innovaties

De TEMPOMATIC DUBBELE BEDIENING, een elektronische toiletkraan met directe spoeling, voorkomt de groei van bacteriën in stilstaand water door het reservoir te elimineren.
Dit product is uitermate geschikt voor installatie in combinatie met een wandcloset. Het spoelvolume past zich aan het gebruik aan en wordt automatisch geactiveerd na vertrek van de gebruiker.

De TEMPOMIX 3 zelfsluitende douchemengkraan combineert comfort, waterbesparing en waterdichte ingebouwde installatie. Met de drukknop kan zowel de kraan worden aangezet als de temperatuur veilig worden ingesteld, voor optimaal douchecomfort.

De Be-Line® steungrepen en douchezitjes zijn geschikt voor alle gebruikers en garanderen comfort en veiligheid voor iedereen. Ze zijn niet-stigmatiserend en sluiten aan bij de trend naar design voor iedereen, een trend die steeds meer in trek is in openbare voorzieningen.

DELABIE naam

Het assortiment bevat tal van innovaties die het gebruik van de producten intuïtief, comfortabel en veilig moeten maken. DELABIE is een merk met naam waarvan de producten in Frankrijk en in de rest van de wereld bekend staan om hun opmerkelijk design en hun onberispelijke vakmanschap.

De BLACK BINOPTIC, een mat zwarte kraan die bestand is tegen intensief gebruik, die tot 90 % water bespaart en die een totale hygiëne biedt dankzij de contactloze bediening, is hiervan het duidelijke bewijs.

Schoonheid en bruikbaarheid gingen nog nooit zo goed samen, en spreken zowel gebruikers als facility managers aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details