Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Wereld Waterdag 2022

infrarood-990000079e04513c-1

22 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Slechts 3% van het water op onze planeet is drinkbaar. Tegelijkertijd is water over de hele wereld ongelijk verdeeld waardoor het nog schaarser wordt en ongeveer 2 miljard mensen geen toegang hebben tot veilig water. Daarom is het thema van Wereldwaterdag dit jaar: “Grondwater – het onzichtbare zichtbaar maken”. Ter ondersteuning van een bedachtzaam en duurzaam gebruik van water kunnen consumenten slimme watertechnologie gebruiken die een positieve invloed hebben op 70 procent van hun dagelijks watergebruik in badkamer en keuken.

GROHE infrarood kranen

Dankzij de GROHE kranen met sensor stroomt er alleen water wanneer dat nodig is, waardoor het waterverbruik tot 70% daalt. De kraan schakelt uit wanneer de gebruiker de handen van onder de kraan terugtrekt, bijvoorbeeld tijdens het inzepen, of na een vooraf ingestelde tijd.

GROHE EcoJoy

De GROHE EcoJoy technologie is beschikbaar op talloze douche modellen in alle stijl- en prijssegmenten. De geïntegreerde debietbegrenzer reduceert het waterverbruik automatisch tot 9,5 l/min.

Tot 50% minder waterverbruik

Een debietbegrenzer vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter. Een beluchter biedt dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan.

GROHE Sanitaire systemen

GROHE spoelreservoirs gebruiken water op een ecologisch verantwoorde manier. De start/stop en duo spoelsystemen bieden de mogelijkheid om zelf de zuinige spoeling te kiezen. Consumenten kunnen zo weinig als 3 liter gebruiken met de kleine spoeling en slechts 6 liter voor een ecologisch verantwoorde grote spoeling.

GROHE Watersystemen

Met het watersysteem GROHE Blue Home kun je tot 7 liter water besparen per liter drinkwater. Dit is in vergelijking met het productieproces van gebotteld water. Met GROHE Blue Home gebruik je alleen de benodigde hoeveelheid water om je dorst te lessen.

GROHE EcoButton

De GROHE EcoButton vermindert de watertoevoer, wat resulteert in een waterbesparing tot 50% zonder vermindering van de douche kwaliteit. Door simpelweg op een knop te drukken, kunnen gebruikers het watervolume verhogen als ze dat willen. Met deze extra stap wil GROHE gebruikers bewust maken van hun handelingen en probeert ze in de richting te duwen van een duurzamer waterverbruik. 

Vind meer informatie over GROHE’s engagement op 
www.grohe-x.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details