NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
‘Wij maken de verlichting die professionals nodig hebben’
​De auto’s staan letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

‘Wij maken de verlichting die professionals nodig hebben’

Armaturen voor binnen en buiten. Voor industrie, kantoren en winkels maar ook voor particuliere en openbare gebouwen. Voor paden en pleinen of voor noodverlichting. Het Duitse RZB ontwikkelt en produceert armaturen voor alle mogelijke projecten en toepassingen.

Al meer dan tachtig jaar ontwikkelt en produceert RZB eigen verlichtingsarmaturen. “Wij creëren de verlichting die professionals nodig hebben”, benadrukt Philippe Englebert van RZB Belux. “Voor elk type project hebben we oplossingen klaar. In de showrooms van autodealers is het juiste licht vanzelfsprekend heel belangrijk. Klanten komen hier namelijk rechtstreeks in contact met de auto’s en die staan dus letterlijk en figuurlijk in de spotlights. In de technische en commerciële ruimtes en in de kantoren voorzien we eveneens het juiste licht zodat iedereen in de beste lichtomstandigheden kan werken.”

Atelier en depot zijn uitgerust met de montagevriendelijke en onderhoudsarme Planox Eco-armaturen.

Auto’s in de spotlights

Englebert: “In Jette vinden we een van de vijf concessies van de Gregoir Group van het gekende automerk BMW. RZB, BMW en Gregoir werkten al voor andere toonzalen samen en ook in Jette realiseerden we de belichting van de auto’s en de verlichting binnen en buiten. RZB heeft een totaalassortiment producten om een project van deze aard van a tot z uit te voeren. Het uitlichten van de auto’s doen we bijvoorbeeld met de Deecos S Maxi-spots. Bij de verkoop van een auto, maar bij uitbreiding van elk product dat in een winkel of toonzaal ligt of staat, is de kleurweergave superbelangrijk. De kleurweergave van de Deecos S Maxi-spots is perfect, namelijk CRI90. De lichtopbrengst is via het Dali-systeem nauwkeurig in te stellen. Afhankelijk van de behoeften kan dat van 2.500 tot meer dan 5.000 lumen.”

Ook de kantoren baden in het juiste, verblindingsvrije en aangename licht.

Aangenaam om auto’s te bekijken

“Drie types downlighters leveren de algemene sfeer- en accentverlichting”, gaat Englebert verder. “De verstelbare Golas, met lichtopbrengst tussen 3.000 en 4.000 lumen, wordt hier in groeven geplaatst en dusdanig gericht dat de aandacht van de klant meteen naar de auto’s gaat. Heledon Mini is beschikbaar in versies tussen 2.200 en 3.650 lumen, afhankelijk van de behoeften. Alle armaturen samen creëren een zeer homogeen en verblindingsvrij licht. De balies en commerciële ruimtes baden in het licht van de rechthoekige Magcardo. Deze bestaat uit drie verstelbare spots die uitgerust zijn met de MIRO-SILVER® reflector. Met acht verwisselbare optieken zijn verschillende stralingshoeken mogelijk.

Aangenaam om in te werken

De kantoren zijn uitgerust met hoogwaardige Sidelite Eco-ledpanelen met een microprismatische diffuser. “Deze geven een homogeen licht met een zeer gunstige verblindingsindex”, legt uit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details