NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wilo Duurzaamheidsrapport 2020: Samen werken aan milieuvriendelijke oplossingen
Oliver Hermes, President en CEO van Wilo Group.

Wilo Duurzaamheidsrapport 2020: Samen werken aan milieuvriendelijke oplossingen

De Wilo Group heeft zijn vooruitgang op het vlak van zijn duurzaamheidsdoelstellingen gedocumenteerd in het nieuwe Duurzaamheidsrapport 2020. De winnaar van de Duitse duurzaamheidsprijs 2021 in de categorie ‘klimaat’ is zich terdege bewust van zijn verantwoordelijkheid en bekrachtigt daarom zijn engagement op het vlak van klimaatbescherming en duurzaamheid. In deze pandemie heeft de wereld meer dan ooit nood aan rolmodellen die verantwoord ondernemen en een beslissende bijdrage leveren om de crisis het hoofd te bieden.

Het coronavirus heeft de urgentie van duurzame klimaatbescherming enkel onderstreept. “Het is bemoedigend dat wereldwijd steeds meer landen ambitieuze klimaatdoelen stellen en hun engagement ten aanzien van het Klimaatakkoord van Parijs bekrachtigen,” zegt Oliver Hermes, President en CEO van Wilo Group. Hij ziet Wilo als een innovatieve leider in de sector en een klimaatpionier op het vlak van duurzame waterinfrastructuur: “Al sinds de oprichting van het bedrijf is klimaatbescherming een belangrijk deel van ons DNA. Het is ons expliciete doel om 100 miljoen mensen tegen 2025 betere toegang tot schoon water te geven,” legt de CEO uit.

Wilo ontfermt zich over kritieke voorzieningen, waarvan het onderhoud in crisistijden belangrijker dan ooit is. Dat geldt met name voor een veilige watervoorziening, maar ook voor de werking van gebouwen en faciliteiten waar onze samenleving erg afhankelijk van is. Zo worden de pompen van Wilo gebruikt in talloze ziekenhuizen die COVID-19-patiënten behandelen.

Politieke bedrijfsverantwoordelijkheid – een stimulans en een ambitie

Wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering en de coronapandemie kunnen echter alleen aangepakt worden met een wereldwijde strategie. Daarom promoot de Wilo Group, samen met een internationaal partnernetwerk, toekomstgerichte, milieuvriendelijke oplossingen en stuurt het proactief de dialoog aan met overheden, ngo’s, verenigingen en partnerbedrijven.

Daarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor het eerst stevig verankerd in de duurzaamheidsstrategie van de Wilo Group. MVO beschrijft de politieke actie van bedrijven die de verbanden tussen de politieke en bedrijfswereld aangrijpen als een kans om de sociaal-politieke context mee vorm te geven. “Dat is een groeiende verwachting van onze verschillende belanghebbenden, van klanten en leveranciers tot personeel en aandeelhouders. Politieke verantwoordelijkheid nemen in het kader van een duurzaam beheer is zowel een stimulans als een ambitie,” legt Oliver Hermes uit.

Klimaatneutrale productie wereldwijd

Wereldwijd meer mensen toegang geven tot schoon water en daarbij zijn ecologische voetafdruk verkleinen, staat centraal in Wilo’s duurzaamheidsstrategie. Dat begint bij de traditionele hoofdvestiging, Wilopark in Dortmund, die onlangs in 2021 werd geopend. Georg Weber, Chief Technology Officer en bestuurslid van de Wilo Group, legt uit: “We hechten bijzonder veel belang aan klimaatbescherming, vooral in onze eigen productievestigingen. Wilopark is het grootste investeringsproject in de geschiedenis van ons bedrijf en het stelt nieuwe normen in het domein van energie-efficiëntie. Vandaag is de productie op deze site al klimaatneutraal en bovendien gebruiken we daarbij onze eigen innovatieve oplossingen. Tegen 2025 zal de productie op alle grote productiesites ter wereld klimaatneutraal zijn.

Deze inspanningen worden erkend door externe organen: Wilo Group kreeg het TüV-certificaat als “klimaatneutraal bedrijf in Dortmund”, het Gold-keurmerk Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) van de US Green Building Council (USGBC), en het Gold-keurmerk van DGNB, de Duitse raad voor duurzaam bouwen, beide voor het kantoorgebouw ‘Pioneer Cube’.

Gedreven door de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

De duurzaamheidsstrategie die Wilo in zijn duurzaamheidsrapport beschrijft, is gestoeld op de bedrijfsstrategie en richt zich op zeven van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen ‘Schoon water en sanitair’, ‘Eerlijk werk en economische groei’, ‘Industrie, innovatie en infrastructuur’, ‘Duurzame steden en gemeenschappen’, ‘Verantwoorde consumptie en productie’, ‘Klimaatactie’ en ‘Partnerschappen om doelstellingen te bereiken’, laat Wilo zich op elk moment leiden door de waarden en doelstellingen die het in zijn eigen bedrijfsstrategie heeft geformuleerd.

U kunt Wilo’s duurzaamheidsrapport 2020 downloaden of als flipbook-PDF doornemen op onze homepage: www.wilo.com/sustainability-report.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details