NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wilo geselecteerd als één van de “50 duurzaamheids- en klimaatleiders” wereldwijd

Wilo geselecteerd als één van de “50 duurzaamheids- en klimaatleiders” wereldwijd

Wereldwijd initiatief van de Verenigde Naties en Bloomberg inzake duurzaamheid en klimaatbescherming

De Wilo Groep is dit jaar geselecteerd om samen met 49 andere wereldwijd opererende bedrijven deel te nemen aan het wereldwijde initiatief voor duurzaamheid en klimaatbescherming “50 Sustainability & Climate Leaders” van de Verenigde Naties en Bloomberg.

De deelnemende bedrijven handelen op basis van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. “We zijn trots en blij dat we deel uitmaken van dit initiatief. De Wilo Groep zet zich als toonaangevend technologiebedrijf in de pompindustrie in om wereldwijd een betere levensstandaard te bereiken en de efficiëntie van waterbeheersystemen te verbeteren met het oog op de klimaatverandering”, legt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep, uit.

Als klimaatbeschermingsbedrijf is duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van de Wilo Groep. In 2025 moeten bijvoorbeeld 100 miljoen mensen een betere toegang hebben tot schoon water. “Onze producten, systemen en oplossingen dragen ertoe bij dat mensen over de hele wereld op een intelligente, efficiënte en klimaatvriendelijke manier van water worden voorzien”, benadrukt Oliver Hermes.

Bovendien zijn pompen goed voor ongeveer tien procent van het wereldwijde energieverbruik. Alleen al door het vervangen van verouderde technologie kunnen Wilo hoogrendementspompen tot 246 terawattuur besparen – het equivalent van 80 kolencentrales.

Politiek verantwoord ondernemen als een geleefde praktijk

In het kader van het initiatief “50 duurzaamheids- en klimaatleiders” leveren de deelnemende bedrijven een belangrijke bijdrage aan het debat over actuele thema’s als milieu- en klimaatbescherming of sociale rechtvaardigheid. Tegelijkertijd presenteren zij de resultaten van hun eigen duurzame acties digitaal in korte documentaires.

Archive number: WILO416404

Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep, in de nieuw gebouwde Smart Factory in Dortmund, ontworpen volgens industriestandaarden.

 

“Wij nemen een duidelijk standpunt in over kwesties als klimaatbescherming, energie- en hulpbronnenefficiëntie en digitale transformatie. Samen met onze wereldwijde netwerkpartners stimuleren we toekomstgerichte klimaatvriendelijke oplossingen en bevorderen we proactief de dialoog met de politiek, het bedrijfsleven en NGO’s. Politiek verantwoord ondernemen als onderdeel van duurzaam handelen is voor ons een levende praktijk”, legt de Wilo-baas uit.

Digitale transformatie als kans voor duurzaamheid

“De bedrijven die betrokken zijn bij de campagne “50 Duurzaamheid & Klimaatleiders” zijn meesters in het realiseren van plannen en het vinden van een plek voor duurzaamheid in het hart van hun bedrijf”, zegt Paolo Emilio Zanini, CEO van de TBD Mediagroep en initiatiefnemer van de campagne.

Meer dan ooit zijn ondernemende rolmodellen gevraagd in tijden van de coronaviruspandemie. “De digitale transformatie vergemakkelijkt de weg naar een klimaatneutrale economie en moet daarom worden gezien als een kans voor meer duurzaamheid en klimaatbescherming”, zegt Oliver Hermes.

“Ik ben ervan overtuigd dat we samen de klimaatverandering kunnen vertragen en de wereldwijde doelstellingen voor klimaatbescherming kunnen bereiken. Met deze documentaire hopen we anderen aan te moedigen om het thema duurzaamheid en klimaatbescherming over de bedrijfs- en landsgrenzen heen te promoten”, benadrukt de President & CEO van de Wilo Group.

Klik hier om naar de pagina met 50 leiders op het gebied van duurzaamheid & klimaat te gaan: https://www.50climateleaders.com/wilo-se-pumps-and-partnerships-for-a-sustainable-future/

Bekijk de Wilo TV clip over het onderwerp “Wilo – één van “50 Sustainability & Climate Leaders” wereldwijd” hier: https://wilo.com/en/Wilo-TV/Wilo-TV/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details