NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wilo-Rexa MINI3: Drainage van huizen en terreinen zonder compromissen

Wilo-Rexa MINI3: Drainage van huizen en terreinen zonder compromissen

Het draineren van huizen en terreinen moet zonder compromissen gebeuren – dat geldt voor zowel efficiëntie, als prestaties en betrouwbaarheid. De nieuwe Wilo-Rexa MINI3 sluit geen compromissen bij deze veeleisende drainagetoepassing, of het nu gaat om afvalwater, rioolwater, in huis, in de tuin of bij een uitgraving.

Regenwater, grondwater en rioolwater zien we steeds vaker bij huizen en op terreinen. Vanaf nu kunnen deze betrouwbaar en efficiënt worden afgevoerd met de Wilo-Rexa MINI3. Dankzij de geoptimaliseerde hydraulica levert de afvalwaterpomp maximale efficiëntie en heeft tegelijkertijd minimale onderhoudsvereisten: “Met de Wilo-Rexa MINI3 zijn aanzienlijk langere periodes tussen onderhoudsbeurten mogelijk. Dit dankzij de oliekamer met twee olieafdichtingen en mechanische afdichting, plus de robuuste met rubber beklede kabelaansluitingen”, vertelt Olivier Armbruster, productmanager bij Wilo. “Daarnaast kost onderhoud minder tijd dankzij de directe toegang tot zowel de afdichtingskamer als de pompbehuizing.”

Hoogste operationele veiligheid en betrouwbaarheid

De pompbehuizing is gemaakt van speciaal duurzaam grijs gietijzer met een G 1½ leidingaansluiting en zorgt samen met de flexibele vlotterschakelaar en een speciaal ontwikkelde wervelwaaier voor uitstekende betrouwbaarheid: “We besloten tijdens de constructie een innovatieve kunststofversie te maken die, vergeleken met de veelgebruikte stalen waaiers, als voordeel heeft dat die geheel roestbestendig is”, voegt Olivier Armbruster toe. Verder kunnen door het gebruik van kunststof veel meer soorten vloeistof worden getransporteerd, zelfs agressieve stoffen. “De betrouwbare wervelwaaier voorkomt tevens dat de pomp verstopt raakt, wat in sommige gevallen kan leiden tot overstromingen.” De Wilo-Rexa MINI3 ondervindt ook absoluut geen hinder van vloeistoffen met een hoge concentratie van vaste deeltjes of grotere deeltjes, dankzij de grote vrije doorlaat van 40 mm, ongeëvenaard in zijn klasse. De pomp stelt aanvullende normen in de klasse voor compacte afvalwaterpompen met een opvoerhoogte van 13 meter en een stroomsnelheid van 22 m3/u.

Eenvoudige installatie en enorme flexibiliteit

Ondanks de sterke prestaties is het ontwerp van de Wilo-Rexa MINI3 zeer compact en licht: “Daarom is hij geschikt voor zowel vaste installatie, bijvoorbeeld in kokers voor huishoudelijk afvalwater, als voor flexibel gebruik bij afwatering van afgravingen, zelfs in zeer nauwe bouwputten”, zegt Olivier Armbruster. “Met de beschermingsklasse IP68 is hij ook uiterst geschikt voor natte putinstallatie en voor flexibel gebruik in pompputten.”

Vanaf heden zal de nieuwe Wilo-Rexa MINI3 de gamma’s Wilo-Drain TC40 en STS40 vervangen.

Meer info: www.wilo.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details