NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wilo wint Duitse Duurzaamheidsprijs
Wilo is bekroond met de Duitse Duurzaamheidsprijs in de categorie ‘Bedrijven’, die dit jaar in het teken staat van bedrijven die tijdens de coronapandemie een rolmodel zijn. (Foto: Frank Fendler)

Wilo wint Duitse Duurzaamheidsprijs

De in Dortmund gevestigde technologiespecialist WILO SE heeft de befaamde Duitse Duurzaamheidsprijs (Deutscher Nachhaltigkeitspreis, DNP) ontvangen voor transformatie in het licht van de klimaatproblematiek. De Duitse Duurzaamheidsprijs is een blijk van waardering voor bedrijven die duurzaamheid tot onderdeel van hun businessmodel hebben gemaakt. “We zijn er trots op dat een industrieel bedrijf erkenning heeft gekregen als pionier in klimaatbescherming. Dit is een sterk signaal en bewijst dat wij een klimaatbeschermingsbedrijf zijn,” aldus Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van de Wilo Group. Zo moeten in 2025 100 miljoen mensen betere toegang hebben tot schoon water. “Onze producten, systemen en oplossingen dragen bij aan het op een intelligente, efficiënte en klimaatvriendelijke manier leveren van water aan mensen wereldwijd,” benadrukt Oliver Hermes.

Wilo werd in augustus van dit jaar ook al geselecteerd als een van de 50 Sustainability & Climate Leaders over de hele wereld. Bij het wereldwijde initiatief voor verduurzaming en klimaatbescherming zijn bedrijven betrokken die op basis van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties opereren.

De crisis als kans voor transformatie

De commissie van de Duitse Duurzaamheidsprijs ziet 2020 als een jaar van verandering. Meer dan ooit zijn er rolmodellen nodig die verandering kunnen stimuleren en de crisis gebruiken als een kans voor echte transformatie.

“Het klimaat heeft over de hele wereld pioniers nodig. Bij Wilo promoten we niet alleen energie-efficiëntie maar willen we ook een duurzaamheids- en digitale pionier zijn. We doen dat in de vaste overtuiging dat de meest digitale, slimme en energie-efficiënte producten altijd de meest intelligente keuze zijn. Dit betekent dat digitale transformatie, energie-efficiëntie en klimaatbescherming onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden,” zegt Hermes.

Klimaatbescherming blijft een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd, ook al is de sociaalpolitieke discussie over het wereldwijde milieu- en klimaatbeleid de afgelopen maanden door de coronavirus tijdelijk naar de achtergrond gedrongen.

De transformatie naar verdere verduurzaming versnellen

“Terwijl de mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering en het verdwijnen van plant- en diersoorten de afgelopen jaren ernstiger vormen hebben aangenomen, zijn ook de competenties van de duurzame economie sterker ontwikkeld,” zegt Stefan Schulze-Hausmann, initiatiefnemer van de Duitse Duurzaamheidsprijs. “We hebben bedrijven nodig die deze competenties ambitieus en doeltreffend inzetten om de transformatie naar verdere verduurzaming te versnellen.” Met zijn op de bedrijfsstrategie gebaseerde duurzaamheidsstrategie richt Wilo zich op zeven van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, die met de waarden en doelstellingen van de Group overeenstemmen.

Bij Wilo is iedereen een pionier in klimaatbescherming

“Ik wil iedereen bij Wilo die duurzaamheid een warm hart toedraagt bedanken. Daarmee bedoel ik al onze 8000 medewerkers over de hele wereld. Zij zijn pioniers in klimaatbescherming en het is dankzij hun bijdrage dat Wilo deze prijs heeft gekregen. Al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1872, dus al bijna 150 jaar, zit klimaatbescherming in ons DNA,” aldus Oliver Hermes.

De prijs werd tijdens een online gala op 4 december jl. uitgereikt door de Stichting Duitse Duurzaamheidsprijs (Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis) in samenwerking met de Duitse overheid, de Vereniging van Duitse Steden, bedrijfsverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details