NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Wilo-Yonos GIGA-N: Operationele betrouwbaarheid en efficiëntie voor grote waterhoeveelheden in gebouwvoorzieningen
De grote Wilo-Yonos GIGA-N-droogloperpomp combineert operationele betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en prestaties, en kan om het even waar worden ingezet om grote waterhoeveelheden in alle veiligheid te transporteren.

Wilo-Yonos GIGA-N: Operationele betrouwbaarheid en efficiëntie voor grote waterhoeveelheden in gebouwvoorzieningen

Het probleem met pompen is dat we ze pas merken wanneer ze niet meer werken. En vaak geldt: hoe sterker de pomp, hoe erger de storing.

“In hotels worden airco- en verwarmingssystemen bijvoorbeeld tot het uiterste gedreven en moeten ze bijna continu draaien, afhankelijk van het seizoen en de locatie”, verklaart Sylvia Beckschulze, Product Manager bij Wilo, die uit ervaring spreekt. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van grote droogloperpompen, waaronder de Wilo-Yonos GIGA-N. “In normale omstandigheden, dus zonder storingen, gaat het harde werk dat zo’n grote pompen verzetten doorgaans onopgemerkt voorbij. In hotels heeft een storing – of erger nog, een volledige uitval – echter onmiddellijk een voelbare impact, bijvoorbeeld op het comfort van de gasten.” Operationele betrouwbaarheid is dus essentieel – en de voor continu bedrijf ontworpen Wilo-Yonos GIGA-N levert het bewijs. De corrosiebestendige kataforesecoatings van alle grijze gietijzeren onderdelen en de onderhoudsvrije kogellagers met levenslange smering garanderen ook maximale duurzaamheid.

“De Yonos GIGA-N kan bijna overal en voor alle HVAC-toepassingen worden ingezet,” zegt Sylvia Beckschulze. “Daarnaast is de Yonos GIGA-N een echte allrounder als het aankomt op het transporteren van grote waterhoeveelheden met grote opvoerhoogtes. Dit is te danken aan de diverse motor- en materiaalontwerpen, en het uitgebreide temperatuurbereik van -20 tot +140 °C.” In noodgevallen kan de pomp in een mum van tijd worden hersteld dankzij de gestandaardiseerde installatieafmetingen conform EN 733 en het gebruik van standaardcomponenten. “De afstandskoppeling maakt het daarnaast mogelijk om de mechanische afdichting snel terug te plaatsen zonder de motor- of pompbehuizing te demonteren”, vertelt Beckschulze, die bij de ontwikkeling van de pomp met haar team ook de prioriteit gaf aan gebruiksgemak. “Naast de standaardafmetingen en het onderhoudsvriendelijke design, biedt het systeem ook een eenvoudige, veilige indienststelling dankzij de beproefde Green Button-technologie van de omvormer.”

Energiekosten vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de bedrijfskosten als de pompen continu moeten draaien. Hiervoor hebt u dus een oplossing nodig die zowel betrouwbaar als energiebesparend is. De moderne en efficiënte IE4-motoren in de Wilo-Yonos GIGA-N, samen met een automatische bediening die onafhankelijk aanpassingen maakt, bijvoorbeeld aan de respectievelijke verwarmingsvereisten, garanderen maximale energie-efficiëntie. “In combinatie met Wilo’s generatie van omvormers, een gevestigde waarde op de markt, kunnen de geanticipeerde vereisten van de aankomende ErP-richtlijn vandaag al worden geïmplementeerd”, verklaart Sylvia Beckschulze.

“Wanneer we bij Wilo producten ontwikkelen, denken we niet aan de individuele onderdelen, maar aan een oplossingsgericht totaalplaatje”, gaat Beckschulze verder. “Dat betekent dat we kijken naar hoe de elektronica, motoren en hydraulica in het product onderling met elkaar samenwerken. Vanuit het standpunt van de gebruiker focussen we ons niet alleen op een eenvoudige installatie, indienststelling en onderhoud, maar ook op services op maat van de doelgroep.” Met het WiloCare-totaalpakket hoeft u zich nooit zorgen te maken en kunt u de pomp bijvoorbeeld aansluiten op uw gebouwautomatisering via de optionele IF-module, zodat u hem op afstand kunt bewaken en optimaliseren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details