NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Winterwarm is sterk vertegenwoordigd op de Belgische markt
Obelink Vrijetijdsmarkt – Winterswijk. Verwarming restaurant met water-gevoede luchtverwarmers.

Winterwarm is sterk vertegenwoordigd op de Belgische markt

Betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen van hoogstaande kwaliteit

Winterwarm is een bedrijf met een rijke historie. Het is opgericht in 1936. In de jaren ‘60 werd de focus gelegd op de ontwikkeling en ­productie van direct gasgestookte luchtverwarmers voor de industriële omgeving. Ondertussen vind je ook andere types, zoals luchtverhitters op water en elektriciteit – in het productgamma terug. Zo heeft het bedrijf ondertussen een leidende positie op de Europese luchtverwarmingsmarkt verworven.

In 2015 betrad Winterwarm de (groei)markt van de ledverlichting. WinLed Lighting Solutions is specifiek gericht op bedrijfsmatige omgevingen. En met succes. Want dezelfde kwaliteit waar de Winterwarm-toestellen voor gekend zijn, wordt strak doorgetrokken. Inclusief uitgebreide garantie. En wat te denken van de levensduur van meer dan 100.000 branduren! 

Widem Logistics – Menen. Winterwarm-luchtverwarmers, luchtgordijnen en WinLed-lijnverlichting.

Hoge kwaliteitseisen

Geert De Cuyper (Commercieel Verantwoordelijke Winterwarm Belgium): “De stap van lucht­ver­hitters naar ledverlichting lijkt niet logisch, maar dat is het uiteraard wel. We merkten dat we bij heel wat projecten, terwijl we op onze hoogte­werkers stonden, eigenlijk even goed de ver­lichting konden meenemen. Maar dan wel led­verlichtings­armaturen die aan onze gebruike­lijke hoge kwaliteits­vereisten voldoen. Dus is het fundament onder WinLed hetzelfde als onder Winterwarm: betrouw­bare en inno­vatieve op­lossingen van hoog­staande kwaliteit. Mét uit­muntende advisering en after-sales, dat spreekt bij ons voor zich!”

Luchtverhitters koppelen aan gebouwbeheersystemen

“We zien in de sector duidelijk een afname in de vraag naar luchtverhitters met hoge vermogens. Logisch, gebouwen worden steeds beter geïso­leerd. Gebruiksgemak, een hoog rendement en comfort zijn tegenwoordig het belangrijkst voor onze klanten. 

Ook wordt veel om een laag geluidsniveau gevraagd. Daarvoor kan men luchtverwarmers kiezen die voorzien zijn van een EC-motor. De ingebouwde software maakt het mogelijk om de toestellen op diverse manieren aan te sturen, bijvoorbeeld door te koppelen met het gebouw­beheersysteem. Winterwarm is sinds vele jaren sterk vertegen­woordigd op de Belgische markt. We werken al meer dan 45 jaar samen met Van Marcke®, die enkel A-merken verdelen. Een keurmerk voor ons, dus”, besluit Geert De Cuyper. Winterwarm zet zich voortdurend in om duurzame en efficiënte toestellen te ontwikkelen. Zo zullen begin 2023 nieuwe toestellen beschikbaar zijn die volledig tegemoet komen aan de huidige energiecrisis en de steeds strengere EPB-eisen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details