NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
WOLF BREIDT SERIE CKL EVO VERDER UIT

WOLF BREIDT SERIE CKL EVO VERDER UIT

Compacte ventilatie-unit met platenwisselaar beschikbaar met hogere luchtdebieten

De CKL evo serie van WOLF is verder uitgebreid met de CKL evo 4700 en 6100, waardoor nu ook units van resp. 4700 en 6100 m3/h leverbaar zijn. Eind 2019 kondigde WOLF aan de beproefde compact units met platenwarmtewisselaar verder te hebben doorontwikkeld en verbeterd met hogere luchtdebieten, uitgebreidere accessoires en innovatieve regelfuncties. De unit is voorzien van de hoogste hygiëne maatregelen met de allerhoogste efficiëntie.  De CKL evo serie werd geïntroduceerd met de luchthoeveelheden 1400, 2400, 3300.

Dubbele filter

De CKL evo kan geleverd worden met een tweede filtertrap in zowel de toevoer- als afvoer, zodat de lucht wordt voor en na gefilterd tot klasse ISO ePM1 80% (F9) voor optimale bescherming tegen fijnstof. Er kan gekozen worden voor verschillende filtertypes. Hiermee voldoet de compacte unit aan de eisen van bijvoorbeeld BREAAM projecten en wordt ook ingespeeld op de groeiende aandacht voor gezonde gebouwen voor de gebruikers (WELL en het PvE Gezonde Kantoren zoals ontwikkeld door het platform gezond binnenklimaat). Standaard is de CKL evo voorzien van drukverschilschakelaars voor de filterbewaking, optioneel kan gekozen worden voor druksensoren met intelligente filterbewaking. Afhankelijk van de actueel ingestelde of geregelde luchthoeveelheid (op Co2, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, constante druk of luchtvolume) en het exacte drukverlies over het filter wordt de vervuiling van het filter berekend en een filterwaarschuwing gegenereerd. Daarnaast voldoet de CKL evo aan de VDI 6022 hygiëne richtlijn.

Hoge energie-efficiëntie

Dankzij de hoog rendement tegenstroomplatenwisselaar wordt meer dan 90% van de energie teruggewonnen. Door een slimme modulerende bypass-regeling met Ice Protect Technology wordt invriezen van de tegenstroomplatenwisselaar tegengegaan. Hierdoor blijft de weerstand over de WTW laag, wordt een hoge energie-efficiëntie bereikt en is een langere levensduur gegarandeerd, zonder onbalans tussen de toevoer- en retourluchthoeveelheid.

De toegepaste nieuwste generatie EC-ventilatoren zijn geselecteerd op een laag geluidsniveau en zorgen voor een laag energieverbruik. Uiteraard voldoet de CKL evo ruimschoots aan de ErP2018 wetgeving en EUROVENT energielabel A of A+, waarmee de unit ook voldoet aan EIA 2020 subsidie eisen.

De complete regeling van de Plug & Play CKL evo is eenvoudig aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem en bevat zeer veel flexibiliteit voor extra regelfuncties. Daarnaast kan in het tussenseizoen de capaciteit van de warmteterugwinning nauwkeurig worden geregeld, zodat de optimale en gewenste inblaastemperatuur wordt gerealiseerd, hiermee wordt tevens een aanvullende energiebesparing gerealiseerd.

De thermische isolatie van de CKL evo voldoet aan klasse T2. De koudebrugfactor voldoet aan de voor compact units hoge klasse TB2 en met de prestaties op stabiliteit en luchtdichtheid voldoet de CKL evo aan de allerhoogste klasse, respectievelijk D1 en L1.

Flexibiliteit in ontwerp

Ondanks dat de CKL evo een unit is die gestandaardiseerd is en in grote aantallen geproduceerd wordt, is het bij de selectie mogelijk om de unit aan te passen aan de specifieke wensen van de klant voor het project. Bijvoorbeeld een extra boost-klep voor versnelde opwarming van het gebouw, bijvoorbeeld in de opstartfase. Aansturing van een verwarmings- of koelerbatterij of warmtewisselaar voor een warmtepomp (voor verwarmen en koelen) is uiteraard geen enkel probleem. Uniek is echter het Clima-Split systeem waarmee ondanks de ontdooicyclus van de warmtepomp de inblaastemperatuur perfect bewaakt wordt dankzij de intelligente communicatie tussen de CKL-evo en de externe warmtepomp(en). Hiermee wordt het comfort in ieder situatie bewaakt.

Dankzij de gebruiksvriendelijke regeling welke compleet bekabeld is en het installatiegemak bespaart de installateur tijd. Daarbij heeft WOLF de 5-minuten compact-configurator ontwikkeld; de kant-en-klare ontwerptool voor compacte units tot 20.000 m3/h en groter. Daarmee kan in slechts enkele muisklikken een compact unit zoals de CKL evo worden geconfigureerd met een exacte berekening van de output met 2D en 3D tekeningen en zelfs een BIM bestand.

Connectiviteit

Net als alle andere producten van WOLF kan de CKL evo in de Smartset Portal en de Smartset App worden geïntegreerd. Met een regeling via een app (iOS en Android) of via een browser kan de CKL evo worden bediend. Overzichtelijk en met nauwkeurige online monitoring van de installatie voor professioneel gebruik – uiteraard met notificatiemeldingen per e-mail. De toegang tot het WOLF SmartSet-Portal en de apps is en blijft natuurlijk gratis.

VSK AWARDS 2020

Voor de VSK-editie 2020 werd de WOLF CKL evo genomineerd in de categorie ‘Gezond en comfort’. De jury gaf daarover het volgende commentaar: “De jury nomineert deze inzending om het belang van een gezond binnenklimaat in utiliteitsgebouwen te onderstrepen. Fijnstof is hier een belangrijk issue. Het feit dat er twee filters te selecteren zijn wordt door de jury als uniek bestempeld binnen de markt voor compact units. Op die manier wordt de lucht zowel voorgefilterd als nagefilterd. Het product is compact, makkelijk te installeren en op afstand te monitoren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details