Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

WOLF steunt de wereldoceanen door partner te worden van de One Ocean Foundation

Met haar verwarmings- en ventilatietechnologieën zet WOLF wereldwijd maatstaven op het gebied van energie-efficiëntie en klimaatvriendelijkheid.

19 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het moederbedrijf van WOLF Energiesystemen – WOLF GmbH uit Mainburg – is vastbesloten om zich ook buiten haar activiteiten in te zetten voor duurzaamheid door de nadruk te leggen op de bescherming van de wereldoceanen. Ter gelegenheid van het begin van het VN-decennium voor de oceanen steunt WOLF GmbH samen met partners Rolex, Audi, Allianz en Intesa Sanpaolo de One Ocean Foundation – een non-profitorganisatie die zich inzet voor oceaanbescherming – in haar missie om het mariene milieu te beschermen door oplossingen voor oceaanproblemen te versnellen.

“Meer dan 20 procent van het energieverbruik in Europa is terug te voeren op de verwarming en koeling van particuliere huishoudens”, aldus Dr. Thomas Kneip, voorzitter van de Raad van Bestuur van WOLF. Door het gebruik van baanbrekende warmtepompen, klimaatvriendelijke condensatieketeltechnologie, thermische zonne-energie en efficiënte woonhuisventilatiesystemen met warmteterugwinning kunnen enorme hoeveelheden energie en CO2 worden bespaard. Vermindering van de CO2-uitstoot is niet alleen belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar ook om de verzuring van de oceanen af te remmen, een belangrijk probleem in de oceanen dat leidt tot de achteruitgang van de biodiversiteit en de productiviteit van de ecosystemen.

“Onze inspanningen voor meer duurzaamheid omvatten meer dan onze innovatieve producten en interne verbeteringsprojecten. Als bedrijf dat over de hele wereld actief is, beseffen we onze verantwoordelijkheid om betrokken te raken bij wereldwijde projecten die het klimaat en het milieu beschermen en hulpbronnen behouden. Wij geloven dat het behoud van de oceanen een zaak is die onze steun waard is – per slot van rekening leven we op een blauwe planeet waarvan de oceanen ongeveer 71% beslaan. Veel mensen weten niet hoezeer de oceanen ons klimaat beïnvloeden en hoeveel ze bijdragen aan de productie van de zuurstof die we inademen. Met de hulp van de stichting willen wij de aandacht vestigen op de problemen van de oceanen en ons inzetten voor de bescherming van dit levensondersteunende systeem. De One Ocean Foundation geeft ons de kans om samen met vele energieke partners de handen uit de mouwen te steken en een effectieve bijdrage te leveren door gezamenlijk ontwikkelde initiatieven,” voegde Kneip toe.

De One Ocean Foundation, een in Italië gevestigde organisatie, heeft 146 projecten en activiteiten geïnitieerd en ontwikkeld onder leiding van haar Wetenschappelijk Comité van gerenommeerde mariene wetenschappers en duurzaamheidsexperts. Onder de leden bevinden zich professoren van de Bocconi-universiteit en het Instituut voor Poolwetenschappen in Venetië. De reikwijdte van hun werk varieert van inspanningen in de Blue Economy onderzoek, zoals de laatste wereldwijd gerichte rapport “Business for Ocean Sustainability ” tot educatieve campagnes, direct betrekken van universiteiten en scholen, en helemaal tot de meer hands-on activiteiten, zoals lokale stranden en rivieren schoon te maken. De Charta Smeralda, een ethische gedragscode met beginselen en concrete acties om de oceanen te beschermen, zal door WOLF worden ondertekend als signaal dat het gesprek over de bescherming van het mariene milieu nog maar net is begonnen.

Jan Pachner, algemeen secretaris van de One Ocean Foundation benadrukt: “Het partnerschap met WOLF versterkt ons internationale netwerk van bedrijven die zich actief inzetten en betrokken zijn bij de ontwikkeling en implementatie van milieuvriendelijke oplossingen. Ons doel is om het bewustzijn over het belang van de oceanen te vergroten door het versnellen van oplossingen, technologieën en innovaties, gezien de belangrijke rol van bedrijven in elke industrie om een duurzame transformatie te bevorderen. We zijn erg blij dat we onze reis kunnen voortzetten met WOLF GmbH aan boord”.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%