NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
WTCB biedt gratis onlineopleiding “Vocht in gebouwen en de impact op renovatie”

WTCB biedt gratis onlineopleiding “Vocht in gebouwen en de impact op renovatie”

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van de aantasting van gebouwen en kan een negatieve invloed hebben op het energieverbruik, maar ook op het comfort en de gezondheid van de bewoners. Vochtproblemen staan dan ook nog steeds met stip op één bij de vragen die bij de dienst Technisch Advies (ATA) van het WTCB binnenkomen. Bij een renovatieproject is het essentieel om eerst een diagnose van eventuele vochtproblemen vast te stellen en om het vochtprobleem vervolgens doeltreffend te behandelen.  Om een beter zicht te krijgen op de problematiek van vocht in gebouwen, biedt het WTCB bouwprofessionals een gratis onlineopleiding in het kader van het project BE REEL!

De dienst Technisch Advies van het WTCB maakt regelmatig een rangschikking op van meest voorkomende bouwproblemen waarvoor advies wordt gevraagd. Echte vochtproblemen (infiltratie, opstijgende vocht, condensatie, …) staan met 12% op de tweede plaats, na problemen door fouten bij details of uitvoeringsprincipes (19%). Daarbij moet gezegd worden dat dit tweede type heel vaak leidt tot vochtproblemen! Vocht is ook vaak te linken met ‘beweging/vervorming’ (9%), ‘scheurvorming’ (6%), ‘chemische/biologische degradatie’ (6%), of ‘corrosie’ (1%). In al deze categorieën is vocht vaak een of hét onderliggend probleem. Een goed inzicht in vocht in gebouwen is dus noodzakelijk!

Om de gratis onlineopleiding “Vocht in gebouwen en de impact op renovatie” te kunnen volgen, surf je naar www.wctb.be/vocht. De opleiding bestaat uit 2 “lessen” die volledig modulair en op eigen tempo gevolgd kunnen worden. De opleiding is gericht op professionals uit de renovatie (aannemers, architecten, studiebureaus, studenten).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details